Cultura

Ball de bastons

Inici d'estiu carregat d'actuacions per al Ball de Bastons de Cambrils

Per Redacció

Foto de grup del Ball de Bastons de Cambrils que va assistir a la Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya a Gavà
Foto de grup del Ball de Bastons de Cambrils que va assistir a la Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya a Gavà | Cedida

Després de participar a la processó de la Festa Major de Sant Pere, el Ball de Bastons de Cambrils va iniciar el mes de juliol acudint a la cita més destacada del calendari bastoner: la Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya. La 44a edició d’aquesta trobada es va celebrar el 6 de juliol a Gavà i va comptar amb la participació de 45 colles i un total d’un miler de bastoneres i bastoners. A més es va comptar per primera vegada amb la presència de l’Esbart Laurèdia d’Andorra.

El diumenge següent, 14 de juliol, el Ball de Bastons de Cambrils va ser la colla convidada pels Bastoners Banyerencs per tal de participar en la cercavila de la Festa Major de Banyeres del Penedès.

L’activitat bastonera no s’atura i el proper diumenge 28 de juliol, el Ball de Bastons de Cambrils té previst participar en la XI Trobada de bastons de les Comarques Meridionals que es celebrarà a La Pineda.

Com cada any, el Ball de Bastons ha aturat durant la temporada d’estiu els assajos que es realitzen cada divendres a partir de les 19:30h al Centre Cultural de Cambrils. I es reprendran el divendres 23 d’agost per tal de preparar les actuacions de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.

Bastons cambrilencs que van participar a Banyeres del Penedès

 

Comenta aquest article