Alimentació
La cambrilenca Alice Dien és seleccionada com a delegada de la Youth Ag Summit 2019
L'any passat, Alice Dien va ser una de les dues estudiants catalanes guardonades amb la prestigiosa Beca Balsells per estudiar un màster a la Universitat de Califòrnia, Davis
De les 2.800 candidatures de més de 140 països que l'empresa Bayer va rebre, el passat mes de gener, la cambrilenca Alice Dien ha estat seleccionada com una de les cent delegades i delegats d'un total de 45 països del món que participaran a la Youth Ag Summit 2019 (YAS) que se celebrarà a Brasília (Brasil) del 4 al 6 de novembre. Aquesta serà la quarta edició d'aquesta edició mundial, que cada dos anys s'organitza a un país diferent. L'any 2013 es va fer a Canadà, l'any 2015 a Austràlia i, l'any 2017 a Bèlgica. Aquest any 2019, la seu serà a Brasil.
Alice Dien: "Més d’un terç dels aliments produïts al món no arriben a ser mai consumits"
Després d’haver estudiat el grau d’Enginyeria Agroalimentària a la Universitat Rovira i Virgili, l’any passat, Dien va ser una de les dues estudiants catalanes guardonades amb la prestigiosa Beca Balsells per estudiar un màster a la Universitat de Califòrnia, Davis. Des de llavors, ha estat fent recerca en noves tecnologies per a l’envasat i conservació d’aliments. "Més d’un terç dels aliments produïts al món no arriben a ser mai consumits. En països desenvolupats com el nostre, la majoria de les pèrdues es deuen al malbaratament dels consumidors. Però als països en vies de desenvolupament, el problema és que no existeixen les tecnologies ni els recursos necessaris per conservar els aliments de manera segura. La meva feina consisteix en trobar alternatives i noves tecnologies que es puguin aplicar en aquests països i que, a més, siguin sostenibles amb el medi ambient per mitigar els efectes del canvi climàtic" ha explicat Alice Dien a revistacambrils.cat.
"Com alimentar un món afamat?", el lema de la convenció d'enguany
La Youth Ag Summit 2019 (YAS) arriba amb l’eslògan "How to feed a hungry world?" (Com alimentar un món afamat?). Els 100 delegats dedicaran tres dies a atendre seminaris i activitats amb líders del sector, així com a debatre i compartir solucions sobre com erradicar la fam al món, que, amb gairebé un 30% d’increment de la població mundial previst pel 2050, serà un tema trivial als pròxims anys.
L’Apunt
Viu i estudia a Califòrnia des de fa un any i mig