Societat

Festa de la Mare de Déu del Carme

Processó per terra i per mar de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors

El passat dissabte a la tarda, es va celebrar la processó en honor a la patrona dels pescadors pels carrers del Port

Per Berta Ruiz

Processó de la Mare de Déu del Carme, el passat dissabte a la tarda, pel Port
Processó de la Mare de Déu del Carme, el passat dissabte a la tarda, pel Port | Berta Ruiz

Aquest passat dissabte 20 de juliol es va celebrar la processó de la Mare de Déu del Carme pels carrers del Port. Igual que l'any passat, la processó es va traslladar al dissabte tot i que el dia del Carme havia estat el dimarts dia 16 de juliol. Com és tradició, el punt de sortida va ser la plaça de l'església de Sant Pere, on la Coral Polifònica de Sant Pere va interpretar una pregària feta. Posteriorment, membres dels Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils –vestits de mariners– van carregar la imatge de la Mare de Déu a l'esquena. Els Vogadors també obrien la processó per terra amb els seus rems aixecats juntament amb el grup de timbalers dels Nyanyos que van animar el recorregut amb la seva percussió. Com cada any, nombrosa canalla anava vestida de mariners. A tots ells els seguien membres de la Confraria de la Mare de Déu del Carme, les pubilles i hereu de Cambrils, les autoritats i, tancava la Banda Agrupació Musical L’Emburgada del Perelló.

La processó per terra va seguir el seu recorregut habitual –però una mica més curt– fins arribar al moll de Ponent on es va embarcar la imatge de la Mare de Déu a la barca Germans Bonet. A continuació es va fer la processó per mar per davant del litoral cambrilenc amb la tradicional ofrena de flors en honor a la patrona dels mariners.

Després les barques van tornar al moll i la processó va desfer el recorregut per retornar a la plaça de l'església de Sant Pere. En arribar la processó al temple es va fer la missa a la Mare de Déu.

Havaneres, a la platja del Regueral

Per altra banda, la platja del Regueral va acollir, el passat divendres a la nit, una cantada d'havaneres amb els grups Crema Catalana i Empordanet. Durant la cantada també es va servir amb degustació de rom cremat, a càrrec dels pescadors de Cambrils.

Comenta aquest article

Galeries relacionades