Informació general

Ocupació

L'Ajuntament impulsa un programa per la inserció laboral de persones aturades majors de 30 anys

El Programa 30 Plus està subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i l’Ajuntament

Per Redacció

Cartell del programa d'inserció laboral
Cartell del programa d'inserció laboral | Cedida

El Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria 2019 del Programa 30 Plus, per afavorir la inserció laboral de persones de 30 anys o més que es trobin en situació de desocupació. Es tracta d’un programa de formació i treball creat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, desenvolupat en el marc de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball, Immigració i Seguretat Social, i l’Ajuntament de Cambrils.

El programa permetrà formar i inserir 20 persones en base a les necessitats reals de les empreses dels municipis de Cambrils, Salou, Vila-Seca, Montbrió del Camp i Mont-roig del Camp. La iniciativa ofereix una experiència laboral a les persones participants, amb l'objectiu de reconduir la trajectòria professional, i una formació orientada a millorar la seva ocupabilitat.

Des del Programa 30 Plus, a més d'oferir contractes d'un mínim de 6 mesos de durada en empreses col·laboradores, també es fa un acompanyament i seguiment dels contractes durant tota aquesta estada i s'imparteixen formacions vinculades als treballs que es desenvolupen.

Requisits d’accés per a les persones aturades

La convocatòria s’adreça a persones de 30 anys i més en situació d'atur del Baix Camp (Cambrils, Montbrió del Camp, Mont-roig i Vinyols i els Arcs, entre altres), Salou i Vila-seca. Les persones que vulguin entrar en el programa hauran d'estar inscrites a les oficines de treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades.

Bonificacions per a les empreses col·laboradores

Paral·lelament, l’Ajuntament també fa una recerca d’empreses interessades en col·laborar en el programa a través de la contractació de les persones participants. Les empreses es poden beneficiar de bonificacions per aquestes contractacions. A més, durant tot el procés de contractació, les persones empresàries interessades en participar en aquesta iniciativa disposaran d'assessorament i d'orientació per part de les persones tècniques del programa per detectar qualsevol necessitat relacionada amb el contracte laboral i amb la sol·licitud de la subvenció per la contractació.

Les persones interessades en consultar la informació relativa al programa o iniciar el procés de participació i col·laboració es poden adreçar al Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació presencialment a l’Ateneu Juvenil de Cambrils (avinguda Horta de Santa Maria, 14, 4a planta), per telèfon al 977 307 401 o per correu electrònic a ens@cambrils.org.

Comenta aquest article