Informació general

Comunicat

L'Esquerra Independentista de Cambrils denuncia els últims casos de violència masclista

Per Redacció

Imatge de la concentració de rebuig, el passat 9 de juliol, arrel de la coneixença d'un presumpte cas de violació a Cambrils
Imatge de la concentració de rebuig, el passat 9 de juliol, arrel de la coneixença d'un presumpte cas de violació a Cambrils | Berta Ruiz

Des de l'Esquerra Independentista de Cambrils –Arran Cambrils, Endavant Baix Camp i CUP Cambrils– han volgut denunciar els últims casos de violència masclista ocorreguts a Cambrils, en els darrers dies, a través d'un comunicat conjunt. Segons el text, "fa dues setmanes, mentre estàvem concentrades rebutjant la violació grupal ocorreguda a Manresa, vam ser coneixedores d'una violació grupal a una dona comesa a Cambrils el 24 de juny. Aquest darrer cap de setmana, quan els mitjans anunciaven un nou cas de violació en grup a una dona a Manresa, la policia detenia dos homes acusats de violència masclista a Cambrils".

Davant d'això, des de l'Esquerra Independentista de Cambrils manifesten que: "rebutgem rotundament tant l'agressió sexual com el maltractament físic i psicològic i manifestem clarament que aquests fets representen les més brutals expressions de la societat patriarcal, masclista i capitalista en la que vivim. Perquè aquesta és l'arrel del problema i l'assenyalem, i ho seguirem fent de manera activa i combativa fins a erradicar qualsevol mena de violència masclista. Donem suport a les víctimes i els hi diem que no estan soles! El patriarcat i el masclisme ens afecta a totes i així com ahir vas ser tu, demà puc ser jo".

"L’autodefensa feminista és la única via de resposta a totes aquestes agressions diàries"

Segons el comunicat emès, "cada crit, cada menyspreu, cada mirada, cada sou inferior pel mateix treball, cada anunci o acudit masclista, cada assetjament són la base que subjecta i perpetua aquest sistema de violència sobre les nostres vides. Estem fartes que se’ns sexualitzi i s’utilitzi el nostre cos i la nostra manera de vestir com a excuses i eines per justificar qualsevol agressió. L’autodefensa feminista és la única via de resposta a totes aquestes agressions diàries. No és un cas aïllat, les dades sobre violències masclistes i violacions són cada vegada més alarmants. Sabem que l’educació és la principal eina per combatre les violències masclistes d’arrel, i exigim omplir les aules de feminisme i ensenyament coeducatiu que trenqui amb els rols de gènere i dominació que imposa la societat patriarcal actual".

Arran d’això, l'Esquerra Independentista de Cambrils manifesta que, "sortirem al carrer igual com ho vam fer el passat 9 de juliol i cada dia que faci falta per fer saber que no és un abús, és una violació i que no és no i només sí és sí. I assenyalarem cada cas de maltractament per deixar clar que no és violència domèstica, és violència masclista. Perquè sabem que és des dels carrers, des d’on batega el poder popular i l'autoorganització feminista, que hem de posicionar- nos i combatre el patriarcat. Construïm uns Països Catalans socialistes i feministes".

Comenta aquest article