Informació general

Personal

L'oposició critica «l'opacitat» del govern a l'hora d'informar de la dimissió del gerent d'Aparcam

Per Berta Ruiz

Imatge de l'edifici d'Aparcam
Imatge de l'edifici d'Aparcam | Lluís Rovira i Barenys

Al ple del passat dimecres es va conèixer la dimissió del gerent d'Aparcam. De fet, el tema va sorgir arrel d'un dels punts de l'ordre del dia en què es feia el nomenament dels membres del consell d'administració d'Aparcam. Va ser el regidor del PP –David Chatelain– qui va preguntar a l'alcaldessa si era cert que s'havia produït aquesta dimissió i va criticar que no se'ls hagués comunicat de forma oficial una informació tan rellevant com aquesta. Sobre aquesta qüestió també es va pronunciar la portaveu del PSC –Ana López– qui va afirmar que fa més d'un mes que es coneixia la dimissió del gerent d'Aparcam. López va preguntar si ja s'havia engegat el procés de selecció per aquest càrrec. Cal recordar que a finals d'octubre de 2018 es feia el nomenament de la persona que va ocupar la gerència d'Aparcam i que, aleshores, també va suscitar les crítiques de l'oposició.

L'alcaldessa –Camí Mendoza– va confirmar que sí s'havia produït la dimissió voluntària del gerent d'Aparcam. Segons va dir, "va prendre aquesta decisió per motius laborals, perquè aquí tenia una mitja jornada i a un altre municipi tenia el 100%. Vam estar parlant amb Recursos Humans i secretaria i s'ha cobert temporalment amb un treballador d'Aparcam al qual se li deleguen les funcions. Aquest període de transició es cobrirà així". Mendoza va dir que explicava aquest fet amb "transparència". Això va encendre els ànims del portaveu popular qui va dir: "cada vegada que diu la paraula 'transparència' em quedo parat. Creu que no s'havia de comunicar a la resta del plenari un cessament d'una empresa municipal? No era prou important això? De veritat, faci-s'ho mirar!".

A continuació, l'alcaldessa va voler mostrar la seva "sorpresa" per les intervencions del regidor popular David Chatelain. Va demanar-li que usés un to més "amable" vers la seva persona i pel bon funcionament del plenari.

El PP lamenta "l'opacitat" en la presa de decisions i la manca d'explicacions a l'oposició

Arrel d'aquesta qüestió, el PP va enviar un comunicat de premsa, ahir. Per als populars, aquest cas "és una escandalosa mostra d’opacitat que no se'ls hagi comunicat la dimissió en el mateix moment en què es va produir, ja que es tracta d'una empresa municipal de la qual fins i tot són membres del Consell d'Administració, a on s’havia d’haver convocat una sessió extraordinària. Per a la substitució del gerent hi ha una solució molt simple: "quan va acabar el procés de selecció del gerent de Aparcam van quedar dos finalistes, de manera que el més normal seria incorporar a l'altre candidat, en cas d'estar aquesta persona laboralment disponible", ha explicat Chatelain. El PP demanarà explicacions per escrit per a obtenir tota la informació respecte a la dimissió, al procés de selecció del nou gerent i a la persistent problemàtica de la zona blava en les línies frontereres amb Vinyols.
 
Els populars afirmen que "percebem que es manté l'opacitat en la presa de decisions i no es donen les oportunes explicacions a l'oposició, com en el passat recent". En aquest context valoren molt negativament l'inici de mandat i destaquen les afirmacions de Mendoza en el ple donant a entendre que les comissions informatives no servien per a res, perquè les buidava de contingut. Per això li reclamen a l'alcaldessa que es replantegi els seus criteris d'actuació i tracti a l'oposició amb el respecte que mereix, perquè són també servidors públics al servei dels cambrilencs.

Comenta aquest article