Cultura

Música

Los Sobrinos portaran la rumba catalana més autèntica, aquest dissabte, al passeig de les Palmeres

La 3a Nit de la Rumba Catalana se celebrarà aquest proper 13 de juliol a partir de les 22 hores

Per Redacció

El grup Los Sobrinos protagonitzarà la 3a edició de la Nit de la Rumba Catalana
El grup Los Sobrinos protagonitzarà la 3a edició de la Nit de la Rumba Catalana | Cedida

La rumba més autèntica de Los Sobrinos farà ballar Cambrils el proper dissabte 13 de juliol a les 22 hores. La tercera edició de la Nit de la Rumba Catalana anirà a càrrec d’aquesta banda barcelonina, herència de Peret, el rei de la rumba, i també de grans noms com el Pescaílla, Chipén o Estrellas de Gràcia. El concert és gratuït i adreçat a tots els públics.

Los Sobrinos són amics de la infància que van créixer junts al barri d’Hostafrancs i van aprendre a tocar la guitarra a casa i a l’església. La seva rumba s’ha gestat en celebracions de prometatge i casaments gitanos, convencions i concerts. La música que toquen en la intimitat d’aquesta comunitat gitana de Barcelona, la traslladen als escenaris d’una manera desacomplexada, fugint dels concerts tradicionals i de mesclar la rumba amb altres estils. Los Sobrinos ens presenten una rumba catalana pura i autèntica de temes propis i versions de clàssics, i amb el “ventilador” com a pal de paller de les composicions.

La voluntat del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils és consolidar la Nit de la Rumba Catalana i contribuir en la tasca de divulgació d’aquest estil musical. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol donar suport a la candidatura de declaració de la Rumba Catalana com a Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco.

 

Comenta aquest article