Societat

Festes

Tot a punt per viure la festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors

El programa de la Festa de la Mare de Déu del Carme s’inicia aquest dissabte 13 de juliol amb la 3a Nit de la Rumba Catalana

Per Redacció

Imatge de la processó de la Mare de Déu del Carme de l'any passat
Imatge de la processó de la Mare de Déu del Carme de l'any passat | Berta Ruiz

Aquest proper dissabte 13 de juliol s'encetaran els actes de la festa de la Mare de Déu del Carme, la patrona dels pescadors. El programa s’iniciarà a les 22 hores amb la 3a Nit de la Rumba Catalana a càrrec de Los Sobrinos, una banda barcelonina que recull l’herència de Peret i d’altres grans noms com el Pescaílla, Chipén o Estrellas de Gràcia. L’endemà diumenge, a les 12:30 hores, els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Vila-seca oferiran una actuació castellera a la plaça de l’Església de Sant Pere.

La festa continuarà dimarts, 16 de juliol, que coincideix amb la Diada de la Mare de Déu del Carme, amb una missa en honor a la verge a la Parròquia de Sant Pere i una ballada de sardanes amb la Cobla de Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils a la plaça del Pòsit. El divendres, 19 de juliol, les havaneres tornaran a la platja del Regueral amb els grups Crema Catalana i Empordanet. La cantada a la fresca comptarà amb degustació de rom cremat (a un euro el gotet) a càrrec dels pescadors de Cambrils.

La processó, el dissabte 20 de juliol

Les activitats centrals de la celebració en honor a la patrona dels pescadors es faran el dissabte 20 de juliol. Com ja és tradició a Cambrils, la jornada s’iniciarà a les 9 hores amb una sardinada popular a la Llotja de Pescadors. El preu de l’esmorzar serà de 4 euros. A les 18 hores es farà la missa i a les 19 hores el repic de campanes anunciarà la sortida de la Mare de Déu de l’Església i la cantada dels goigs de la Capella Polifònica.

L’acte central i més multitudinari serà la tradicional processó de la Mare de Déu pels carrers del Port i pel mar, que se celebra en dissabte per facilitar la participació dels pescadors. La processó s’iniciarà a la plaça de l’Església de Sant Pere i es dirigirà al Moll de Ponent per continuar per mar i fer l’ofrena a la Mare de Déu (recorregut: carrer Mn. Planàs, plaça del Pòsit, carrer Pescadors, passeig Miramar, Moll de Ponent-passeig Miramar, carrer San Jordi, carrer Mn Planas, plaça de l’Església). En arribar a la plaça de l’Església de Sant Pere, es farà la Missa en honor a la Mare de Déu.

La processó comptarà amb la participació de Vent d’Estrop. Vogadors de Cambrils, xiquets i xiquetes vestits de mariners, la confraria de la Mare de Déu del Carme, la Banda Agrupació Musical L’Emburgada del Perelló, autoritats, Pubilles i Hereu de Cambrils.

Més informació: www.cambrils.cat/festes

Comenta aquest article