Societat

Cultura

Els Xiquets de Cambrils fan els primers assajos al seu nou local

Aquest passat divendres 28 de Juny els Xiquets de Cambrils ja van estrenar el seu local del passeig d'Albert com a espai d'assaig

Per Redacció

Els Xiquets van fer el seu primer assaig al local del passeig d'Albert, el passat divendres
Els Xiquets van fer el seu primer assaig al local del passeig d'Albert, el passat divendres | Cedida

Els Xiquets de Cambrils ja assagen al seu nou local social des del passat divendres 28 de juny.  Després d'haver realitzat una jornada de portes obertes el dia 6 d'abril, encara restaven una sèrie d'actuacions per tal de poder assajar amb regularitat. Una vegada finalitzades, la colla s'ha traslladat de manera definitiva al nou emplaçament de titularitat municipal situat al passeig Albert, 2. D'aquesta manera, els castellers abandonen el Centre Cultural després d'haver-hi assajat des de mitjans de novembre de l'any 2013, poques setmanes després d'haver recuperat la colla.

Les actuacions més destacades han estat la demolició d'elements d'obra civil, una excavació arqueològica, la construcció del terra, la instal·lació de dues portes i una vidriera, la neteja i pintat de les parets i el sostre, la construcció dels lavabos i l'adequació de les instal·lacions i serveis bàsics. Finalment, també s'ha realitzat la construcció i instal·lació d'una claraboia, un element imprescindible per poder assajar ja que permet encabir els castells de més alçada. Aquestes obres han estat finançades pels fons propis dels quals disposava la colla, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Cambrils i també ha comptat amb el suport de diversos patrocinadors.

Lluís Nolla: "Aquest nou local ens consolida com a colla castellera"

Lluís Nolla, cap de colla dels "Xiquets de Cambrils", va mostrar-se molt satisfet pel trasllat definitiu al nou local i va afirmar que això pot ser l'inici d'una època molt il·lusionant per la colla i que consolida el projecte casteller que va començar fa 6 anys. A continuació, va explicar alguns dels avantatges de tenir un espai propi adaptat a les necessitats de la colla com, per exemple, poder tenir instal·lats elements de seguretat com el terra atenuant o la xarxa.

També va afirmar que el local serà un punt de trobada pels membres de la colla, no només per dur a terme l'activitat castellera pròpiament dita sinó que també permetrà desenvolupar moltes de les activitats paral·leles de caire social que la colla fa. Finalment, va afegir que el nou emplaçament donarà visibilitat a la colla de cara al poble i va animar a tothom qui vulgui conèixer el nou espai que no dubti en venir a alguns dels seus assajos. 

Els Xiquets de Cambrils en ple assaig al seu nou local / foto: cedida

 

Comenta aquest article