Esports

Escalada

El Centre Excursionista Cambrils prepara el I Open d'Escalada Ciutat de Cambrils al rocòdrom

Per Montserrat Plana, Anna Chaves

L'Open d'escalada es disputarà el proper 20 de juliol
L'Open d'escalada es disputarà el proper 20 de juliol | Cedida

El Centre Excursionista Cambrils –amb el suport de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament– organitzarà, el proper 20 de juliol, el I Open d'Escalada Ciutat de Cambrils. L'esdeveniment lúdic i esportiu tindrà lloc al rocòdrom del parc del Pinaret, des de les 17 hores de la tarda fins la una de la matinada. L'objectiu del club és donar a conèixer i dinamitzar aquesta instal·lació, tot just un any després que es reactivés l'entitat.

Diferents seccions excursionistes

En aquest primer any de represa de l'activitat, el Centre Excursionista Cambrils ha impulsat diferents seccions com el senderisme. En aquest cas, es van organitzant diferents sortides al llarg de l'any per animar a la gent a viure aventures relacionades amb el medi ambient i el nostre entorn. Per altra banda, també es proposa un ventall de rutes històriques per a tots aquells que volen provar la muntanya i conèixer diferents llocs històrics. “És la combinació perfecta per aquells que no són tan exigents i volen provar la muntanya. Nosaltres la recomanem com l'opció més accessible”, segons ha explicat la tresorera i encarregada de comunicació del CEC –Alèxia Pedrerol– a revistacambrils.cat.

Durant aquest primer semestre de l'any, el CEC ha realitzat sortides per la comarca del Baix Camp. L'entitat se n'ocupa de descriure el recorregut i facilitar els mitjans de transport des del punt de sortida. També s'ha impulsat el projecte “Infants que fan via” amb excursions programades per a la famílies perquè els més menuts comencin a descobrir el senderisme. Properament, el CEC també té previst organitzar aquest tipus de rutes però amb un caire més biològic.

Durant aquest període, el Centre Excursionista Cambrils també s'ha fet càrrec de la gestió del rocòdrom del parc del Pinaret. La instal·lació està oberta per a socis federats i disposa d'un horari d'obertura dels dimarts i dijous de les 18 a les 22 hores. Actualment, el CEC té una quota de soci individual de 18 euros i de soci familiar de 48 euros –parella i fills menors de 18 anys–. Cal disposar del carnet federatiu del FEEC. L'entitat compta amb un total de 51 socis federats.

I Open d’Escalada Ciutat de Cambrils

Pel que fa a la primera edició de l'Open d'Escalada Ciutat de Cambrils, Alèxia Pedrerol ha explicat que, “ens motiva molt tenir projectes nous que ens ajuden a donar-nos a conèixer poc a poc. Creim que serà tot un èxit”. La cita serà el dissabte 20 de juliol, a partir de les 17 hores. L'objectiu és que els participants puguin gaudir de la instal·lació. Es premiarà els millors escaladors que aconsegueixin escalar el major nombre de vius i també hi haurà obsequis per a tots els participants.

Tothom que vulgui es pot apuntar fent la inscripció online, la qual ja està oberta. Qui es vulgui fer soci del Centre Excursionista Cambrils també tindrà l'opció aquella mateixa jornada. L'activitat esportiva també tindrà el seu toc lúdic i festiu amb un concert a càrrec de Bali Cejas que començarà a partir de les 22.15 hores.

Per obtenir més informació d'aquesta activitat o del club es pot accedir a la seva pàgina web https://www.cecambrils.cat/index.php

Comenta aquest article