Informació general

Política

PP, PSC i C's denuncien la paràlisis del govern municipal «un mes després de l'anunci del pacte»

Per Redacció

Foto de grup de tots els regidors del consistori en el ple de constitució del passat 15 de juny
Foto de grup de tots els regidors del consistori en el ple de constitució del passat 15 de juny | Lluís Rovira i Barenys

Els portaveus del PSC (Ana López), PP (David Chatelain) i C's (Juan Carlos Romera), han mostrat el seu desacord amb el funcionament actual del govern municipal en diversos comunicats de premsa. En primer lloc, les tres formacions denuncien que un mes després de l’anunci del pacte de govern encara no hi hagi un repartiment de les carteres i que, per tant, la paràlisi municipal en plena temporada turística sigui una realitat. En segon lloc, els tres partits han mostrat preocupació pel nombre de regidors del govern municipal. De fet, sol·liciten saber si Joan Maria Artigau està o no al govern; de si formarà part del grup de no adscrits i per tant, quina és la composició municipal dels òrgans de govern.

Comunicat conjunt del PSC i el PP

Per un costat, el PSC i el PP han enviat un comunicat de premsa conjunt en el què asseguren que, abans de començar el mandat, ja hi havien profunds desacords entre els tres grups (ERC, NMC i Junts x Cambrils). Segons el seu text: "van demostrar molta pressa en pactar sense tenir en compte la governabilitat, i ara no hi ha manera de posar-se d’acord. (...) A més, ens demanen als grups de l’oposició que ens pronunciem sobre quins representants hi haurà a cada un dels diferents òrgans municipals. Tot plegat és un contrasentit. (...) Estem davant d’un govern rècord en molts aspectes. Rècord en l’anunci d’acord; record en l’anunci d’expulsió d’un regidor del govern; rècord en paràlisi i rècord en opacitat. Comencem malament”- han dit en el comunicat.

Ciutadans: "Les discrepàncies internes són més que evidents"

Per altra banda, des de C's, afirmen que les desavinences entre els tres socis són evidents i tot i que no fan menció a problemes previs a la formació de l'equip de govern, demanen que pel bé del municipi, aquest es posi d’acord. Segons manifesta la formació taronja, "els tres partits van córrer per signar un acord exprés i un mes després veiem que les discrepàncies internes són més que evidents. (...) Si no es posen d’acord per marcar les línies de treball, com assumiran decisions rellevants pel municipi?". Tant el PSC, el PP com Cs, exigeixen que l'equip de govern comenci a governar.

Comenta aquest article