Societat

Joventut

El grup de joves Agents de Cambrils estrena el Punt SexeSentit a la Revetlla Jove de Sant Pere

Un dels objectius de l'estand informatiu a la platja del Regueral és realitzar tasques de prevenció i actuació davant les agressions sexistes.

Per Redacció

Imatge del grup de joves d'Agents de Salut de Cambrils
Imatge del grup de joves d'Agents de Salut de Cambrils | Cedida

El grup de joves Agents de Salut de Cambrils va estrenar el Punt SexeSentit aquest passat dissabte, 29 de juny, a la platja del Regueral, amb motiu de la celebració de la Revetlla Jove de Sant Pere. Els i les joves de 1r i 2n de Batxillerat van instal·lar un estand informatiu per tal de dur a terme diferents tasques de prevenció i actuació davant les agressions sexistes i prevenció del consum de tòxics en context d’oci nocturn.

Les persones assistents a la Revetlla Jove van trobar el Punt SexeSentit a la platja del Regueral, des de les 24 fins les 2 hores de la matinada, on Agents de Salut els van oferir de manera gratuïta preservatius, flyers informatius, xapes, i proves d’alcoholèmia, entre d’altres.

El Departament de Joventut, amb la col·laboració del grup d’Agents de Salut, ha creat un manual de prevenció i actuació davant agressions sexistes en espais d’oci nocturn, que ha estat consensuat amb el departament d’Igualtat de l’Ajuntament, la Policia Local i la Xarxa d’Atenció a la Víctima i el col·lectiu feminista de Cambrils Les Filomenes.

El grup ha rebut una formació durant l’any que els ha certificat com Agents de Salut en l’àmbit comunitari, i el Punt SexeSentit ha sigut la culminació de la primera edició d’aquest projecte pioner de l’Ajuntament de Cambrils.

El projecte està emmarcat en l’àmbit de la salut del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020 amb l’objectiu de promoure accions de prevenció, conscienciació i informació sobre aspectes lligats a la salut que siguin protagonitzats pels propis joves.

 

Comenta aquest article