Societat

Festa Major de Sant Pere

Els sons dels timbals i de la percussió envaixen el Port a la 5a Trobada de Timbalers

Per Berta Ruiz

Imatge dels Cop de Cap durant la Trobada de Timbalers, el passat dissabte a la nit
Imatge dels Cop de Cap durant la Trobada de Timbalers, el passat dissabte a la nit | Berta Ruiz

Els carrers del Port van acollir, el passat dissabte a la nit, la 5a Trobada de Timbalers organitzada pel grup de timbalers Cop de Cap de Cambrils. Els sons dels timbals i de la percussió van envair tots els racons amb uns ritmes contagiosos i molt animats que van fer les delícies d'un nombrós públic. Molta gent va poder seguir el recorregut a peu de carrer, tant des de les terrasses dels restaurants com passejant pels diferents carrers. En aquesta trobada –que té un caràcter bianual– s'hi van donar cita una desena de colles: Les Lloques de Reus, Timbalers d’Alforja, Timbalers dels Diables d’ El Catllar, Pim Pam del Camp, Riudrums de Riudoms, Figots Satànics de Riba-Roja, Timbalers de Castellvell del Camp, Atabaladors de Salou, Els Cagarrieres de Cambrils i els Cop de Cap.

Cap a les 20 hores del vespre, tots els timbalers participants es van reunir al parc del Pescador, on van poder sopar conjuntament. Després, a les 22 hores de la nit, es va iniciar el cercavila des de la plaça de Mossèn Joan Batalla. El recorregut timbaler va seguir pel carrer de Miquel Planàs, carrer del Consolat de Mar, plaça de Marcel·lí Domingo, passeig Miramar i va finalitzar davant de la platja del Regueral.

Trobada solidària amb l'ONG Pallapupes

La Trobada de Timbalers va tenir, enguany, un caràcter solidari ja que es van recaptar fons per a l'ONG Pallapupas, entitat que fa deu anys que es dedica a l’atenció emocional dels infants hospitalitzats. Diferents establiments locals van col·laborar amb la causa venent nassos de pallasso solidaris. El mateix dissabte al matí, a la plaça de l'església de Sant Pere i a la tarda, al parc del Pescador, també es van organitzar diferents taller per als més petits i es van vendre nassos solidaris en pro de la causa.