Societat

Festa Major

El Vermut Mariner, una de les novetats de la programació de la Festa Major de Sant Pere

Per Redacció

Taula de lliurament de samarretes i ventalls mariners, ahir al vespre a la plaça de l'Església de Sant Pere
Taula de lliurament de samarretes i ventalls mariners, ahir al vespre a la plaça de l'Església de Sant Pere | Lluís Rovira i Barenys

Aquest proper diumenge al matí, a partir de les 12,30h a la plaça de l'Església de Sant Pere, se celebrarà el Vermut Mariner dins els actes de la programació de la Festa Major de Sant Pere. Es tracta de poder fer el vermut amb degustació de fideus rossos i amb acompanyament musical del PD Peixampler. A més, és la primera edició del vermut Mariner que neix com a rèplica del Vermut Vilero que es va celebrar en la passada festa Major de la Mare de Déu del Camí. La revifalla de l'antiga rivalitat entre Vileros i Mariners, portada ara a l'àmbit festiu i amb voluntat de refermar els trets identitaris cambrilencs, ha anat agafant peu des que l'any passat es va engegar la dinàmica, per part dels dos col·lectius, de confeccionar una samarreta pròpia i de celebrar diferents actes. El ball parlat de Vileros i Mariners, del que l'any passat es va fer la primera edició, va ser tot un èxit i el mateix grup ja està començant a preparar l'edició d'enguany.

A banda, la venda de samarretes s'ha tornat a reactivar i ahir mateix, a la plaça de l'Església de Sant Pere, es lliuraven les samarretes a la gent que les havia encomanat. Aquest proper diumenge, a l'hora del Vermut Mariner, també se'n repartiran a la gent que prèviament les ha sol·licitat. El Vermut Mariner, doncs, a part d'oferir una estona agradable per fer el vermut acompanyat de música i bon ambient serà l'ocasió per començar a escalfar motors de cara a la nova temporada vilero-marinera.

Comenta aquest article