Cultura

Cultura

«Festival Pròleg», un ambiciós projecte cultural cambrilenc amb tallers, mostra artística i concerts

El grup de Trucs de l'Agrupament Escolta Gent de Mar porta l'organització d'aquest event com a projecte de final de curs i se celebrarà el 24 d'agost al Parc del Pinaret. Avui s¡ha obert un compte a Verkami per a recollir aportacions

Per Lluís Rovira i Barenys

Els grup de Trucs de l'Agrupament Escolta Gent de Mar amb els seus dos monitors
Els grup de Trucs de l'Agrupament Escolta Gent de Mar amb els seus dos monitors | Cedida

La branca de Trucs de l'Agrupament Escolta Gent de Mar s'ha proposat, enguany, la confecció d'un projecte força ambiciós. Els dotze xiquets i xiquetes que formen aquesta branca i que tenen entre els 17 i els 18 anys, més els dos monitors que els hi fan de caps, estan preparant el Festival Pròleg, on la cultura i música en seran les protagonistes. Aquest Festival se celebrarà el 24 d'agost al parc del Pinaret, des de la tarda fins ben entrada la nit. Tots els projectes culturals que s'encabeixen dins el Festival Pròleg "estan pensats per incidir en la comunitat de la qual formem part a mesura que ens anem fent més grans. Seguint aquesta línia és com neix aquest projecte, organitzar una jornada cultural al nostre poble, Cambrils, per retornar-li tot allò que, juntament amb l'entitat, ens ha donat al llarg de la nostra infantesa i adolescència.

Tallers, mostra artística i animació

Aquest grup de joves ha definit el Festival Pròleg com "un espai que faciliti l'exposició i difusió dels treballs dels diferents artistes i emprenedors locals". Es busca "escurçar distància entre creadors i públic, creant un espai familiar i proper d'intercanvi i exposició". El dissabte 24 d'agost, a la tarda, s'obrirà un espai amb quatre tallers de temàtica diversa: cultura i societat, ecologisme, feminisme i alternatives de consum, per a infants i joves i un per a adults. Al mateix temps es facilitarà un espai perquè els artistes cambrilencs i del Camp de Tarragona puguin exposar el seu treball per tal de visibilitzar i fer difusió de la seva obra. S'instal·laran petits estands en els que emprenedors i artistes locals, escollits prèviament en un procés de selecció d'una convocatòria oberta que es farà pública ben aviat, podran exposar la seva feina. Al mateix temps, es faran diferents activitats lúdiques com són una actuació dels timbalers Cop de Cap així com un espectacle de màgia i un de titelles.

Gran concert amb grups locals i Atupa com a grup convidat

La nit del Festival Pròleg està destinada al concert amb artistes locals i un artista convidat. Els grups locals que hi actuaran són La Clandestina i Vivèrrids a més del PD Peixampler i Lobster. El grup convidat és Atupa, del País Valencià.

A banda d'aquesta jornada intensa del Festival Pròleg, està previst celebrar una jornada pública destinada a membres representants d'entitats culturals i festives cambrilenques amb l'objectiu de decorar espais i mobiliari urbà de manera que esdevinguin un símbol i un reclama de cadascuna de les entitats participants.

Verkami per a recollir fons per Festival Pròleg

Per tal de sufragar les despeses que suposa la celebració del Festival Pròleg, el grup de Trucs de l'Agrupament Escolta Gent de Mar ha posat en marxa, des d'aquest mateix matí, un compte a la plataforma Verkami per tal de recollir un total de 2.000 euros que han de servir per a fer front a la gran despesa que suposa l'organització d'aquest Festival. De totes maneres, els Trucs ja fa temps que es mouen per a obtenir recursos econòmics i han elaborat diferent material que va des de les samarretes fins a les bosses de mà. A més, aquest proper diumenge, el grup de Trucs participa en la barra del vermut mariner que se celebrarà a la plaça de l'Església de Sant Pere. En el Verkami també es detallen les recompenses que rebran la gent que hi faci aportacions.

Inicialment estava programat al parc del Pescador

El Festival Pròleg estava previst que se celebrés al parc del Pescador i així s'ha publicitat en el vídeo promocional. Aquesta setmana, però, han hagut de decidir el trasllat del Festival al parc del Pinaret per motius logístics ja que aquell mateix dia el parc del Pescador acollirà l'Aplec de Sardanes.

 

 

 

Comenta aquest article