Atletisme

Una medalla d'argent, una de bronze i quatre atletes finalistes al campionat de Catalunya d'iniciació

Per Pere Ferrando

Noa Anton, a la prova dels 60 metres llisos
Noa Anton, a la prova dels 60 metres llisos | Cedida

Durant el passat cap de setmana es va disputar la Fase Final del Campionat de Catalunya de les categories S-10, S-12, S-14 i S-16 a l'estadi d'atletisme de Lleida. Per part del Club Atletisme Cambrils. nou van ser els atletes que van participar en aquesta jornada final.
El seu rendiment va ser excel·lent, assolint una magnífica estadística :
-   1 medalla d'argent i 1 de bronze
-   4 llocs de finalista. La condició de finalista s’assoleix a l’acabar la prova entre els 8 millors atletes.

-   2 Rècords de Cambrils
-   3 millores de marca personal.

L'actuació més destacada va anar a càrrec de Noa Antón a la categoria S-10, assolint la segona posició als 60 m.llisos, quedant-se a poques centèsimes del seu rècord de Cambrils. També va assolir la condició de finalista a la prova de salt de llargada a l'acabar en sisena posició.
També va ser destacada la participació de Diana Ladrón a la categoria S-14, que va quedar tercera en el llançament de pes. Una prova que va tenir un nivell increïble, donat que era la primera vegada en la història de la competició que les tres atletes medallistes passaven dels 12 metres. En tots els rànquings de Catalunya de la història de la Federació Catalana, mai apareixen 3 marques superiors als 12 metres fins aquesta temporada. Ni cal dir que, amb aquests precedents, la marca de la Diana suposa el rècord de Cambrils de la categoria.

Actuació dels atletes per categories

S-10:

- Noa  Antón                   60 m.ll.        9"38          argent
                                        llargada        3.16 m.     sisena
Amb el temps dels 60 metres, la Noa és l'atleta S-10 local que ha corregut més ràpid al Campionat de Catalunya.

Alba  Guijarro             Llargada        3.00 m.    desena

Dissortadament l'Alba es va lesionar durant la competició de salt de llargada i no va poder participar al salt d'alçada, on també s'havia classificat i tenia opcions de lluitar per medalla.

S-12 :

Andreu  Blasco               Disc               18.63 m.       6è        MMP

L'Andreu va millorar en 2 metres la marca de la Fase Prèvia, millorant en 5 llocs la posició i assolint una magnífica 6a posició en els seus primers Campionats de Catalunya.

S-14 :

Diana  Ladrón                   Pes                  12.18 m.    Bronze    RC

Sensacional la seva actuació. En el Campionat de  Catalunya amb la prova de llançament de pes de més nivell de tota la història de la categoria, va assolir una medalla molt més que meritòria. En qualsevol altre Campionat hagués assolit la victòria.

Sofia  Rubio                   Alçada                  1.44 m.       quarta

Va competir a molt alt nivell, ja que va estar lluitant per superar el llistó a 1.47 m., que hagués suposat marca personal. Per un nul a l'alçada superada no va assolir la medalla de bronze.

Emma  Taggi                  3.000 m.ll.             11'56"37      novena

Molt bona actuació de l'Emma, que es va quedar prop de la seva marca en una tarda molt calorosa, amb temperatures per sobre dels 30 graus. La seva lluita va fer que acabés en 9a posició, 3 llocs millor que a la Fase Prèvia.

Clàudia  Nolla                80 m.tanques           15"92         SF        MMP

La Clàudia també va rendir a molt alt nivell, millorant la seva marca personal i baixant per primer cop dels 16 segons.

S-16 :

-   Maria  Taggi                     3.000 m.ll.            11'54"74       quarta

Va estar a punt de no competir per una indisposició el dia abans. Aquest fet i la forta calor va propiciar que no pogués estar en condicions de no poder lluitar per pujar al podi. Tot i així va poder mantenir una posició de privilegi com és un 4t lloc al Campionat de Catalunya.

Roger  Baiges                   100 m.tanques          15"86        SF        RC

Com la Clàudia, el Roger va rendir a un molt alt nivell, batent el Rècord de Cambrils de l'especialitat i baixant per primer cop dels 16 segons.

RC :    Rècord de Cambrils
MMP :     Millor Marca Personal

Diana Ladrón, en el llançament de pes / foto: cedida