Informació general

Organismes

Josep Poblet s'acomiada com a president de la Diputació de Tarragona: «Deixo una Diputació molt diferent»

El president de la Diputació es va acomiadar de la premsa després de "32 anys de vida política dels quals 12 com a president de la Diputació"

Per Lluís Rovira i Barenys

Josep Poblet, ahir, en el seu comiat davant la premsa
Josep Poblet, ahir, en el seu comiat davant la premsa | Lluís Rovira i Barenys

"32 anys de vida política dels quals 12 com a president de la Diputació". Així resumia la seva trajectòria política Josep Poblet, ahir, en l'esmorzar amb la premsa que servia com a comiat. Poblet també subratllava que havia estat el president de la Diputació amb més anys al càrrec. I abans de detallar el que ha estat la seva trajectòria al capdavant d'aquesta institució, va deixar anar una altra xifra, la dels quilòmetres recorreguts pel territori que han quedat quantificats en 720.000.

Economia basada en el coneixement

Poblet va fer èmfasi en que deixava "una Diputació molt diferent. He aplicat tres programes de govern amb tres plans estratègics que ens acosta als esquemes de l'empresa privada". Tot seguit el president de la Diputació de Tarragona va dir que la institució que ha presidit els darrers 12 anys ha estat líder en transparència i que ha rebut les puntuacions més altes d'entre les administracions. També va detallar l'alt grau de satisfacció que mostren els usuaris dels organismes que depenen de la Diputació, reflectits a través d'unes enquestes, i com en aquest anys s'han equilibrat les finances ja que segons va explicar quan va entrar a la Diputació hi havia un deute en aquest organisme de 120.000 euros mentre que de cara a l'any vinent aquest deute ja s'haurà eixugat.

Josep Poblet, tal com va explicar ahir, es va proposar fer de la Diputació un agent efectiu per a la transformació del territori per tal que es generés una economia basada en el coneixement. Finalment, Josep Poblet va apuntar els tres reptes més importants del territori; la superació del despoblament dels municipis de l'interior, la connectivitat entre ciutats i la creació de la regió del coneixement. En aquest darrer apartat va reivindicar, un cop més, el fet de poder aconseguir competències pròpies en aplicació directe del principi de subsidiarietat. Finalment, l'encara president de la Diputació va acabar la seva intervenció per dir "gràcies" a la premsa que l'ha acompanyat al llarg d'aquests anys.

Comenta aquest article