Esports

Natació

Uns 300 nedadors es llancen al mar per disputar la VI Milla Marina i la III Doble Milla Marina

Per Redacció

Pol Roch, en el moment d'arribar a la línia de meta de la prova, com a guanyador del Doble Repte
Pol Roch, en el moment d'arribar a la línia de meta de la prova, com a guanyador del Doble Repte | Lluís Rovira i Barenys

Aquest passat diumenge, a la platja del Regueral, es van disputar la VI Milla Marina i la III Doble Milla Marina de Cambrils –organitzada pel Cambrils Club Natació–. Concretament era la sisena edició de la travessia dels petits (alevins) i la dels grans, així com la tercera edició de la Doble Milla. Els més jovenets van nedar en un circuit de 700 metres; mentre que els més grans (nascuts a partir del 2006) van haver de nedar en un circuit de 2.000 metres en la Milla i de 4.000 metres en la Doble. La inscripció inicial de nedadors i de nedadores va arribar als 308, provinents d’uns 56 clubs de Catalunya i d'Espanya, així com nombrosos independents: 59 inscrits a la Doble Milla, 177 a la Milla, 33 al Doble repte i 39 a la dels petits (“Kids”).

Quant als trofeus; l’organització havia previst atorgar premis als tres primers classificats de les categories següents: categories: masculina i femenina; Absoluta jove: de l’any 2006 al 2000; absoluta: de l’any 1999 al 1985; Màsters 1: de l’any 1984 al 1971; Màsters 2: de l’any 1970 i més grans; Universitaris: de totes les edats.

Circuit català d’aigües obertes català i del Campionat universitari

La Milla va formar part del Circuit català d’aigües obertes de la Federació Catalana de Natació i també del Campionat Universitari d'Aigües Obertes de Catalunya. A diferència de l’edició anterior, el Cambrils Club Natació va decidir no demanar de formar part de la V Copa d’Espanya d’aigües obertes i així es va poder mantenir la seva realització durant el mes de juny, de manera que ha estat la Travessia que ha inaugurat el Circuit de travessies de Tarragona.

El nedador i la nedadora que van arribar en el primer lloc de la Doble Milla van ser Roger Pastor del Club Natació Sabadell, amb un temps de 42 minuts i 51 segons; mentre que en la categoria femenina va ser Clara Gabriel també del Club Natació Sabadell, amb un temps de 47 minuts i 26 segons

Pel que fa a la Milla, el guanyador va ser novament el nedador Roger Pastor, amb un temps de 22 minuts i 44 segons; mentre la joveníssima tarragonina Lucia Gonzalez Nuez, de l’any 2006, va ser la primera nedadora en creuar la meta amb un temps de 26 minuts i 3 segons.

El «Doble Repte» de nedar 6.000 metres

Seguint amb novetats va ser la disputada de el "Doble Repte"; en què 33 dels participants van nedar les dues travessies (la Doble Milla i la Milla, amb un total de 6.000 metres de recorregut). En aquest cas, la classificació es va fer amb la suma dels temps d’ambdues; de tal manera que Pol Roch del Club Natació Sitges, amb un temps total de les dues travessies d’1 hora, 5 minuts i 58 segons, i Aida Bertran del Club Natació Barcelona, amb un temps d’1 hora 9 minuts i 20 segons, en van resultar els vencedors absoluts.

En Pol Roch ja va ser el vencedor de la Milla de l’any 2018; mentre que la guanyadora de la Milla de l’any passat, Ainhoa Benavente del Club Natació Cervera va quedar en el segon lloc, amb un temps d’1 hora, 9 minuts i 20 segons. També es va produir la circumstància que Roger Pastor ja havia guanyat la Doble milla de l’any passat.

Campionat Universitari de Catalunya

En aquest àmbit, la primera nedadora que va arribar a la meta va ser la nedadora del Cambrils CN i de la Universitat de Barcelona, Beatriz Martínez, amb un temps de 27 minuts i 19 segons; la segona, Blanca Cartanyà, de la UNED i també del Cambrils CN, qui va participar en el Doble repte i la tercera, Alba Cerrillo, de la Universitat de Barcelona i del CN Cornellà, amb un temps de 28:22.

En l’apartat masculí, el primer universitari a creuar la meta va ser José Javier Montón de la Rovira i Virgili i del CN Tàrraco, amb un temps de 25 minuts i 39 segons; el segon, Mario Barbero, de la mateixa Universitat, amb un temps de 28 minuts i 31 segons.

Travessia petita

En aquest cas, van nedar els xiquets i xiquetes nascuts després de l’any 2007. El guanyador va ser Martí Rosell del Club Natació Tàrraco;el segon Alexandre Comas del Club Natació Salou i el tercer¡, Erick Eloyan del mateix Club. A la categoria femenina, la primera va ser Sara Ulacia del CN Sabadell, la segona, Laura Cortès del mateix Club i la tercera Kenya Jiménez del CN Martorell.

Nedadors del Cambrils CN

Del club cambrilenc hi van arribar a participar 55 nedadors i nedadores: 36 a la Milla, 5 a la Doble Milla, 4 al Doble repte i 10 a la travessia dels més petits. Pel que fa als seus resultats cal destacar els següents:

En el cas dels més petits, Roman Stricovski i Carla Farnós van ser els primers locals. Vicky Font va quedar en primer lloc de la categoria femenina M-1 de la Doble Milla; així com a primera local. Gemma Leiro, la primera de la Milla en la categoria M-2. Daniel Atienza va quedar en 2n lloc de la Doble Milla en la categoria Jove M; mentre que Bruno Salas, en el 3r lloc de la Milla en la mateixa categoria. Ambdós nedadors van quedar, per tant, com a primers locals de cada modalitat.

Josep Maria Campillo va quedar tercer de la Milla en la categoria M-2; mentre que Joan Carles Adell va quedar el segon del Doble repte, en la categoria M-2 i primer local d’aquesta modalitat. I Eduard Sans, va quedar en el tercer lloc de la mateixa Travessia i categoria. Blanca Cartanyà, que va quedar en el 4t lloc del Doble repte, va ser la primera local. Beatriz Martínez, primera universitària, també va ser la primera local de la Milla.

Altrament, igual que els anys anteriors, es va viure un ambient molt animat durant el transcurs de les diferents proves disputades i que provocaven la curiositat de nombrosos banyistes que s'hi acostaven per contemplar l'espectacle esportiu. Els premis que van rebre els diversos participants es va atorgar per tres entitats patrocinadores de l’esdeveniment; per l’alcaldessa Camí Mendoza, per la nova regidora Natalia Pleguezuelos, en representació de l’Ajuntament de Cambrils; així com per una representant de la Universitat Rovira i Virgili i una altra d’Aquòpolis.

L’Apunt

Prova esportiva solidària

Per quart any, l’esdeveniment també va tenir un caràcter solidari; ja que va comptar amb la presència d’un estand i de responsables de la Fundació catalana d’esclerosi lateral amiotròfica Miquel Valls; coneguda com a ELA. La malaltia és neurodegenerativa i continua sense tenir cura ni es disposa de cap tractament que permeti aturar el seu procés degeneratiu. Els seus voluntaris van poder donar informació bàsica sobre la malaltia i van poder vendre diversos productes de marxandatge per contribuir en la lluita per superar-la. D’altra banda, les persones que s’inscrivien en les divers proves, podien afegir un increment de la seva inscripció perquè anés destinat a la Fundació.

La Milla Marina de Cambrils s’organitza pel Cambrils CN; però compta amb el suport del Club Nàutic i l’Ajuntament de Cambrils, la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, l’Esport Català Universitari i diversos membres de Protecció Civil. Així mateix, ha comptat amb el patrocini de diferents entitats i proveïdors; els quals han col·laborat de formes molt diverses i que el Club ha agraït moltíssim: el Parc Aquàtic Aquòpolis de La Pineda, Esports CARSON (botigues de Cambrils), Borges, restaurant “les Barques”, restaurant “Montserrat”, Mariné Bicicletes, Glups Diving Center i Comaigua.

Les dades abans esmentades i per poder conèixer els guanyadors de les diverses categories, així com els temps de tots els participants; es podem consultar a la pàgina web del Club: http://cambrilscn.com/inscripcions/

Comenta aquest article

Galeries relacionades