Cultura

Biblioteca

La Biblioteca programa activitats especials per aquest estiu

Un cicle de contes d’arreu del món, l’aparador de lectures de Km 0 o els lots sorpresa són algunes de les propostes pels mesos de juliol i agost

Per Redacció

Cartell de les activitats d'estiu de la Biblioteca
Cartell de les activitats d'estiu de la Biblioteca | Cedida

La Biblioteca Josep Salceda i Castells ha programat noves activitats per a la temporada estiuenca. Una de les novetats d’aquest estiu és el cicle de contes d’arreu del món complementats amb tallers a càrrec d’Ans Educació. Les quatre sessions es portaran a terme el segon i quart divendres de mes a les 12 hores: 12 de juliol (Sopa de Pedres), 26 de juliol (Una llegenda africana), 9 d’agost (Un conte bestial) i 23 d’agost (La grangera i els Tokaebi).

La Biblioteca també posarà en marxa l’activitat “Juguem sense pantalles” per fomentar l’aprenentatge de manera lúdica. A la sala infantil, tots els dimecres de juliol i agost hi haurà trencaclosques i jocs de taula per a infants d’entre 0 i 8 anys, i a la primera planta hi haurà un trencaclosques col·laboratiu durant tot l’estiu. A més, fins el 8 de setembre es podran trobar dibuixos per pintar de temàtica vinculada als contes d’arreu del món i al projecte ArTer a la sala infantil.

Una altra proposta de la programació d’estiu són les lectures per les vacances. Per una banda, hi ha l’aparador “Lectura Km 0” amb llibres per adults i infants d’escriptors i escriptores del territori embolicats per emportar-se en préstec sense veure la portada i que siguin una sorpresa. Per l’altra banda, tornen els lots sorpresa de documents variats (novel·les, llibres infantils, DVD), en bosses patrocinades pel departament de Festes de l’Ajuntament, perquè les persones usuàries és puguin endur de vacances durant un mes.

L’horari d’estiu de la biblioteca serà de dilluns a divendres de 9 a 14:30 hores fins el 8 de setembre. El 15 d’agost i del 9 a l’11 de setembre l’equipament estarà tancat. Els casals d’estiu podran concertar visites a la biblioteca i demanar lots de llibres en préstec mitjançant els formularis del web de la biblioteca.

Art i artistes del territori

La biblioteca també ha programat dues activitats amb inscripció prèvia que formen part del projecte ArTer, que fusiona art i artistes del territori per donar a conèixer l’obra i el treball dels nostres creadors més internacionals: Antoni Gaudí, Joan Miró, Josep Ma Jujol i Pau Casals. Les persones interessades s’hi poden apuntar fins el dia 1 de juliol.

La primera activitat d’ArTer serà una visita al Museu d’Art Modern a càrrec de Serveis Pedagògics el 17 de juliol de 10 a 12 hores. La segona serà l’hora del conte amb taller “Les formes del modernisme”, a càrrec de Còdol Educació, per a infants a partir de 6 anys, el 2 d’agost a les 12 hores.

L’Apunt

Activitats dels mesos de juliol i agost

Contes d'arreu del món

Hora del conte

Divendres 12 de juliol a les 12 h dins del cicle Contes d'arreu del món, hora del conte amb taller a càrrec d'Ans Educació, s’explicarà el conte Sopa de pedres.

Per a infants d'entre 4 i 8 anys.

Contes d'arreu del món

Hora del conte

Divendres 26 de juliol a les 12 h, dins del cicle Contes d'arreu del món, hora del conte amb taller a càrrec d'Ans Educació, s’explicarà el conte Una llegenda africana.

Per a infants d'entre 4 i 8 anys.

Contes d'arreu del món

Hora del conte

Divendres 9 d’agost a les 12 h, dins del cicle Contes d'arreu del món, hora del conte amb taller a càrrec d'Ans Educació, s’explicarà el conte Un conte bestial.

Per a infants d'entre 4 i 8 anys

Contes d'arreu del món

Hora del conte

Divendres 23 d’agost a les 12 h, dins del cicle Contes d'arreu del món, hora del conte amb taller a càrrec d'Ans Educació, s’explicarà el conte La grangera i els Tokaebi.

Per a infants d'entre 4 i 8 anys.

Juguem sense pantalles

Activitat per a fomentar l’aprenentatge de forma lúdica

A la sala infantil

Tots els dimecres de juliol i agost, a partir de les 12 h, per a infants d’entre 0 i 8 anys trencaclosques i jocs de taula.

A la primera planta

En horari de biblioteca, trencaclosques col·laboratiu.

Activitats per a inscrits

Visita al Museu d'Art Modern de Tarragona

Activitat amb inscripció prèvia

Dimecres 17 de juliol de 10 a 12 h, Visita guiada al Museu d'Art Modern de Tarragona, a càrrec dels Serveis Pedagògics.

Places limitades, amb inscripció prèvia del 17 de juny a l'1 de juliol.

Activitat que forma part del projecte ArTer, que fusiona "art i artistes del territori" per tal de donar a conèixer l'obra i el treball dels nostres creadors més internacionals: Antoni Gaudí, Joan Miró, Josep Ma Jujol i Pau Casals.

Les formes del modernisme

Activitat amb inscripció prèvia

Divendres 2 d'agost a les 12 h, Les formes del modernisme, hora del conte amb taller a càrrec de Còdol Educació.

Per a infants a partir de 6 anys. Inscripció prèvia. Places limitades.

Activitat que forma part del projecte ArTer, que fusiona "art i artistes del territori" per tal de donar a conèixer l'obra i el treball dels nostres creadors més internacionals: Antoni Gaudí, Joan Miró, Josep Ma Jujol i Pau Casals.

Altres activitats d’estiu

Bibliopinta

A la sala infantil

Durant tot l'estiu es posarà a disposició dels infants i de les famílies dibuixos per pintar de temàtica vinculada a les activitats: contes d'arreu del món, ArTer (art i artistes del territori)...

Lectura km 0

Propostes de lectura per a l’estiu

Cita't amb els nostres autors i autores locals sense veure'n la portada.

Aparador amb llibres d’escriptors i escriptores del territori embolicats per tal que no es pugui saber quin s’emporten en préstec i sigui una sorpresa. Hi ha títols per a infants i per a adults.

Lots soRpresa

Propostes de lectura per a l’estiu

Documents variats –novel·les, llibres infantils, DVD...– tots en una bossa. Del 25 de juny al 31 d'agost, si ets usuari/ària amb carnet de la biblioteca i major de 16 anys et podràs emportar en préstec un Lot sorpresa i tenir-lo durant un mes.

Les bosses estan patrocinades pel departament de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.

VISITES D’ESPLAIS I LOTS DE LLIBRES

Per conèixer el funcionament de la biblioteca

Els casals d’estiu podran concertar visites a la biblioteca i demanar lots de llibres en préstec mitjançant els formularis del web de la biblioteca: www.cambrils.cat/biblioteca

Comenta aquest article