Esports

Vòlei platja

Les parelles Erika Kliokmanaite-Nuria Bouza i Hernán Tovar-Harley Marqués, campiones de la cinquena prova del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja

Per Redacció

Imatge d'un dels partits en la categoria femenina
Imatge d'un dels partits en la categoria femenina | Lluís Rovira i Barenys

Aquest passat cap de setmana es va disputar, a la platja del Regueral, la cinquena prova del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja Vichy Catalan Volei Tour. En aquesta competició, Erika Kliokmanaite i Nuria Bouza van ser les campiones en la categoria femenina, mentre que Hernán Tovar i Harley Marqués, ho van ser en la masculina. Va ser un cap de setmana marcat pel bon temps i el gran nivell de joc dels jugadores, però també per les males noticies del món del voleibol.

Per primera vegada al campionat les dues finals es van decidir per la via ràpida. Per un costat, Erika Kliokmanaite i Nuria Bouza van guanyar per 2-0 a la parella formada per Rebeca Fernández i Julia Bonet, en un partit dominat en tot moment per la lituana i la gallega, que amb aquesta ja sumen dues primeres posicions, i consecutives, al circuit de vòlei platja. També van pujar al més alt del podi a Lloret de Mar. La tercera posició va ser per Laura Pallarès i Meche Arends.

Al quadre masculí, Hernán Tovar i Harley Marques van ser els clars dominadors de la competició a Cambrils. L’internacional brasiler, que ja havia participat en alguna prova d’altres edicions del campionat, acumula una gran quantitat de títols, 15 ors, 3 plates, i 9 bronzes a la World Tour, i un número 1 al rànquing mundial al 2008. Tot i això, la dupla formada per Conrad Rovira i Dani Moreno, van plantar cara i, tot i ajustar els sets, no van poder forçar guanyar cap set i el partit també es va acabar amb 2-0 favorable per Tovar - Marqués. La tercera posició masculina va ser per Carles Mora i Javi Naya.

Més de 70 parelles a la prova de Cambrils

Una prova, la de Cambrils on van participar més de 70 parelles, 41 en categoria masculina i 34 en femenina, el que la converteix en la més nombrosa fins al moment. A més, diumenge, també es va celebrar el torneig mixt i durant el cap de setmana la disputa del Campionat de Catalunya de Menors. Pel qual es van moure més de 200 persones al llarg del cap de setmana. Dues jornades marcades per l’èxit de participació, una bona climatologia i un excel·lent nivell de tots els participants. Però també per la consecució de males noticies.

La Parella Perfecta de la prova de Cambrils, que destaca al millor i a la millor jugadora del torneig va ser per a Nuria Bouza i Harley Marques. Abans de la final femenina es va realitzar un minut de silenci en memòria i record de Miguel Angel Falasca, exjugador internacional espanyol que va morir dissabte de manera inesperada. La final masculina també va anar precedida d’un minut de silenci, en aquest cas, per Anna Brunet, presidenta del CV Cerdanyola que ens va deixar dissabte després de lluitar contra una llarga malaltia.

Tant l’alcaldessa, Camí Mendoza, com els regidors de Cambrils, Helèné Arcelin, Cinta Ballesté, Oliver Klein i Natalia Pleguezuelos, van suspendre la seva participació a l'acte d'entrega de premis en senyal de dol de la ciutat de Cambrils després de la mort d’un banyista a la mateixa platja del Regueral durant la disputa de les finals. Tot i així, l’Ajuntament va voler enviar una felicitació a tots els jugadors per la prova disputada. L’entrega de premis la van realitzar Xavi Pinós, membre de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Voleibol i Óscar Novillo, gerent de l’ens federatiu, amb el màxim respecte pel fets succeïts.

Imatge d'un dels partits en la categoria masculina

 

Comenta aquest article