Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Residus

El poble de Masriudoms disposa de servei de recollida porta a porta de matèria orgànica aquest estiu

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant l’ha posat en marxa ja, com a prova pilot, fins al 15 de setembre

Per Redacció

El passat 17 de juny es va posar en funcionament el servei de recollida porta a porta de matèria orgànica
El passat 17 de juny es va posar en funcionament el servei de recollida porta a porta de matèria orgànica | Cedida

Per tenir cura del medi ambient i millorar la recollida selectiva de residus, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha posat en marxa al nucli de Masriudoms, com a prova pilot, el servei de recollida Porta a Porta de la Matèria Orgànica durant l’estiu de 2019. Aquest servei s'oferirà entre el 17 de juny fins al 15 de setembre, de moment. Si la prova té bons resultats, el servei es continuarà prestant més enllà d’aquest període de temps i es podrà ampliar a altres fraccions de residus, tal com va explicar l’alcalde, Alfons Garcia, als veïns el passat 11 de juny en una reunió informativa i en la carta que se’ls ha enviat.

El servei serà diari, és a dir, de dilluns a diumenge; i la recollida es farà a partir de les 22:00h, fins a aproximadament les 23:00h. Cada unitat familiar haurà de treure a la porta de casa seva el cubell reixat amb la bossa compostable que els ha proporcionat l’Ajuntament per a la seva recollida. Els operaris hi passaran diàriament, recolliran les bosses i deixaran els cubells perquè els puguin continuar utilitzant. En cas que algun veí no disposi del cubell i del joc de bosses compostables, podrà passar pel Casal del Puvill a buscar aquest material. Quan se’ls esgotin les bosses, podran adreçar-se igualment al Casal, on se’n facilitaran més, també de manera gratuïta.

Perquè aquest sistema sigui efectiu, s’han retirat tots els contenidors de matèria orgànica del poble, excepte els del Raval de Santa Anna, on s’ha deixat un contenidor marró per casos d’emergència, per si algú no pot utilitzar el servei de porta a porta algun dia puntual. Els residus recollits per l’Ajuntament es portaran a la deixalleria de l’Hospitalet de l’Infant, on s’abocaran en un contenidor soterrat específic i es pesaran en el moment de la seva recollida. D’aquesta manera, el consistori podrà obtenir dades bastant exactes de les quantitats recollides.

Comenta aquest article