Societat

Timbalers

Tot a punt per la 5a Trobada de Timbalers amb una desena de colles participants

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la darrera trobada, fa dos anys, el juliol de 2017
Imatge d'arxiu de la darrera trobada, fa dos anys, el juliol de 2017 | Berta Ruiz

El grup de timbalers Cop de Cap de Cambrils encara la trobada bianual de colles de timbalers que farà vibrar la nit del proper dissabte 29 de juny. L’edició d’enguany –emmarcada dins dels actes de la Festa Major de Sant Pere– comptarà amb 10 colles de timbalers i tindrà un caràcter solidari ja que es recaptaran fons per a l'ONG Pallapupas, reconeguda entitat que fa deu anys que es dedica a l’atenció emocional dels infants hospitalitzats. Cop de Cap compta amb la col·laboració d’establiments locals on es podrà col·laborar amb la compra d’un nas solidari. També es podrà participar el mateix dia 29 de juny en un taller que al matí es farà a la plaça de l’eslgésia de Sant Pere i, a la tarda, al parc del Pescador. Donat que l’objectiu de “Pallapupes” es fer riure als nens dels hospitals, al taller infantil es basa en fer el dibuix d’un somriure.

Les colles de timbalers participants a la trobada són: Les Lloques de Reus, Timbalers d’Alforja, Timbalers dels Diables d’ El Catllar, Ssstrèpits de Vilassar de Mar, Riudrums de Riudoms, Figots Satànics de Riba-Roja, Timbalers de Castellvell del Camp, Atabaladors de Salou, Els Cagarrieres de Cambrils i els Cop de Cap. La convocatòria de les colles participants és a les 20 hores del vespre al parc del Pescador, mentre que el sopar serà a les 20:30h. L’inici del cercavila tindrà lloc a les 22 hores a la plaça de mossèn Joan Batalla. El recorregut del cercavila timbaler serà pel carrer de Miquel Planàs, carrer del Consolat de Mar, plaça de Marcel·lí Domingo, passeig Miramar i arribada davant de l’escenari de la platja del Regueral. A continuació a les 00:00h hi haurà l’inici del concert de la revetlla jove de Sant Pere.

La primera edició de la Trobada de Timbalers va tenir lloc el 2011, i reuneix colles de les comarques tarragonines i també d’altres indrets de Catalunya. La formació Cop de Cap es va crear el 2003 com a secció de la Colla Gegantera Tota l’Endenga de Cambrils, i des d’aleshores han realitzat nombroses cercaviles i correfocs pels Països Catalans. El grup actualment està format per més de trenta components i des de 2016 compta amb els “Nyanyos”, una sòlida secció infantil amb 30 petits timbalers.

Comenta aquest article