Societat

Festa Major

Primer cap de setmana d'actes de la Festa Major de Sant Pere amb l'arribada de la Flama del Canigó com a acte més destacat

Per Redacció

Foguerada encesa amb la Flama del Canigó, el juny de l'any passat, a l'aparcament de l'Ateneu Juvenil
Foguerada encesa amb la Flama del Canigó, el juny de l'any passat, a l'aparcament de l'Ateneu Juvenil | Lluís Rovira i Barenys

Un any més arriba la Festa Major de Sant Pere, la festa que s'enceta amb la tradicional Revetlla de Sant Joan. El programa d'enguany està farcit d'activitats per a totes les edats i per a tots els gustos amb música, espectacles i esports.

Durant el transcurs del diumenge 23 es duran a terme les primeres activitats programades per la Festa Major. L'arribada de la Flama del Canigó iniciarà la jornada, seguida per la ballada de sardanes de les agrupacions Cobla principal de Tarragona i els Amics de la Sardana de Cambrils. També es podrà gaudir de l'acompanyament sonor del Grup de timbals del Ball de Diables Els Cagarrieres, a les escales del Mollet del Rec.

Seguidament es donarà pas a la Cercavila, que començarà pel passeig Miramar, passant pel carrer Robert Gerhard, la plaça de la Constitució, el passeig la Salle... fins arribar al pàrquing de l'Horta de Sta. Maria. Un cop allí es farà la Rebuda de la Flama, la lectura del manifest i l'encesa de la foguera. L'agrupació de Ball de Diables Cagarrieres ens oferirà un espectacle de foc, i tothom qui ho desitgi podrà gaudir i participar en la Gran Ballada de Sardanes. Es repartiran coca i vi a tots els assistents per tal de concloure els actes, esperant l'inici de les activitats de la revetlla.

A partir de les 23.30h començarà el tradicional Ball de la Revetlla amb el grup La Chatta Orquestra, una agrupació musical formada per 10 components i amb un repertori molt extens per tal de satisfer al públic.

La festa continuarà l'endemà, dilluns 24, amb les regates populars de llaguts tradicionals; que començaran a les 18h, al Port de Cambrils.

Comenta aquest article