Societat

Veïnat

El veïnat de l'Eixample Vila ja prepara la festa comunitària del proper mes de setembre

Aquest passat dimarts es va celebrar una trobada creativa i participativa en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural

Per Redacció

Imatge de la trobada que es va organitzar el passat dimarts al Casal Municipal de la Gent Gran
Imatge de la trobada que es va organitzar el passat dimarts al Casal Municipal de la Gent Gran | Cedida

El veïnat del l’Eixample Vila ja està preparant la festa comunitària que es durà a terme el dissabte 21 de setembre, en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que s’està portant a terme a tres barris de Cambrils per generar espais per a la millora de la convivència, la inclusió i la cohesió social. En la trobada creativa i participativa que es va celebrar, aquest passat dimarts al Casal de la Gent Gran, les veïnes participants van compartir un berenar, van valorar la jornada “Fem barri, fem festa” celebrada el passat 30 de març, van proposar millores pel barri i van començar a dissenyar la propera festa, pensada perquè persones de totes les edats puguin participar i gaudir de la trobada.

A més, les mateixes veïnes s’han organitzat per repartir un díptic amb un text explicatiu sobre el Projecte d’Intervenció Comunitària, un text que van escriure elles mateixes per animar a altres persones del barri a sumar-se a la iniciativa i un agraïment públic a la implicació del comerços del barri.

En la primera festa es va sortejar 80 premis gràcies a la participació de 31 establiments. La iniciativa va sorgir del veïnat amb l’objectiu de dinamitzar l’acte i de les demandes d’alguns establiments per visibilitzar i promoure el comerç del barri. Els comerços participants van ser Autocristal Ralarsa, Crea’t, Ferreteria L’Estació, Perruqueria Núria Baro, Forn Sant Salvador, Farmàcia Esque, Bellesa Jenimar, Economat de l’Estació, Cristaleria y Aluminio, Raul, Everest Vestuario Profesional, Nails de luxe, Forn de pa la Pilarica. Copisteria CPrint, Fruiteria Pública, Reparació de calçat Esteban, Badass, Perruqueria Rissos d’Or. Bar EL Campanario, Mono patín, Perruqueria Low Cost. Mobles de cuina Nolla, Roser modista, Bar Eixample, Optica Cambrils, Floristeria Anna Abellà, Carnisseria J. Pallarès, Perruqueria Freixes, Bar Beshalaj, Expenedoria núm. 1. Fruiteria Vidal i Barraquer i M.N. Estudio.

El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) de Cambrils està impulsat pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. El Projecte pretén afavorir la creació i millora d'espais per a la convivència i integració social i el coneixement entre cultures, promoure la participació ciutadana, la convivència i la mediació intercultural,  fomentant la cohesió social i la interculturalitat.

Què és el projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural?

El concepte de "comunitari" parteix d'un concepte comú a una col·lectivitat. Pot ser un territori, una identitat... Allò més quotidià que compartim totes les persones que vivim en un barri en concret o en un lloc determinat. Treball comunitari és, doncs, un treball que fem tots i totes al nostre entorn. Un treball col·lectiu on hi ha implicats veïns i veïnes, associacions i entitats, professionals, recursos... Un treball per tal de potenciar allò que ens agrada i millorar allò que no ens agrada, i fer-ho de forma comunitària, és a dir, entre tots i totes.

Qui hi pot participar i com?

Hi poden participar totes aquelles persones que siguin del barri, des dels veïns i veïnes, entitats i/o associacions, agents i recursos existents al territori. Es pot participar mitjançant col·laboracions, idees, ganes i els diversos tallers participatius que es porten a terme al Casal de la Gent Gran. Cada taller és obert a totes les persones que hi estiguin interessades i hi vulguin participar.

Comenta aquest article