Informació general

Mobilitat

Vinyols torna a posar en marxa la zona blava de la Fontcoberta

Per segon any consecutiu, Vinyols i els Arcs ha posat en marxa la zona blava del barri de la Fontcoberta, a tocar de la zona direccional i d'equipaments de Cambrils, amb els mateixos preus i els mateixos horaris de pagament

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge d'un parquímetre instal·lat a la zona de la Fontcoberta, al terme de Vinyols i els Arcs
Imatge d'un parquímetre instal·lat a la zona de la Fontcoberta, al terme de Vinyols i els Arcs | Lluís Rovira i Barenys

Per segon any consecutiu, el municipi veí de Vinyols i els Arcs ha posat en marxa la zona blava del barri de la Fontcoberta, a tocar de la zona direccional i d'equipaments de Cambrils. Aquesta zona blava es va posar en marxa el passat dissabte 15 de juny i estarà activa fins el 15 d'octubre. Els preus marcats per aquesta temporada així com els horaris de pagament són els mateixos que l'any passat. El preu de l'hora d'aparcament és de 0,90 euros i les dues hores a un preu superior al doble; 1,90 euros. Les quatre hores, que és la tarifa màxima, surten a 4,10 euros. Per la banda baixa, hi ha fixat el preu de 0,05 euros per tres minuts. L'anul·lació de la denúncia per excedir del temps fixat està tarifada en sis euros mentre que per carència de tiquet s'aplica una multa de 15 euros. L'horari de pagament és de les 10 del matí a les 14 h i de les 17 h a les 22 h, tots els dies de la setmana.

Sense replantejament per part de Vinyols

L'any passat, pocs dies després de la instal·lació de la zona blava a la Fontcoberta, l'Ajuntament de Cambrils va enviar una carta a l'Ajuntament de Vinyols per demanar "un estudi i un replantejament" a la decisió presa pel consistori veí de implantar la zona blava al barri de la Fontcoberta. L'Ajuntament cambrilenc demanava "buscar la millor solució pels interessos comuns d'ambdós municipis, donada la configuració dels termes en aquesta zona" i al mateix temps, expressava "el seu malestar per la zona blava que ha posat en marxa l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs al barri de la Fontcoberta, al límit amb el terme municipal de Cambrils i molt propera a serveis municipals, sanitaris i d'ensenyament". El consistori cambrilenc assegurava que "la regulació d'estacionament no respon a una demanda de rotació ja que no es tracta d'una àrea amb densitat de població i habitatges, concentració comercial o afluència turística intensa".

Posteriorment, en el ple del mes de setembre de l'any passat, el regidor de l'Assemblea de Cambrils, Ivan Sanz, va formular un parell de preguntes relatives a aquesta zona blava. Sanz va preguntar sobre la formació d'una comissió mixta entre els ajuntaments de Cambrils i de Vinyols per debatre aquesta qüestió i va demanar a l'alcaldessa que li expliqués com estaven les negociacions. En aquest mateix sentit es va pronunciar el regidor de l'NMC, Oliver Klein, interessant-se per aquest possible diàleg entre els dos ajuntaments. L'alcaldessa, Camí Mendoza, va respondre que en el decurs del mes d'octubre es faria una reunió amb el consistori veí per a abordar aquest tema. Ara, un any després, la zona blava continua igual, sense que s'hagi produït cap rectificació per part de l'Ajuntament del municipi veí.

Comenta aquest article