Informació general

Es condiciona la tanca del solar del Pòsit per millorar temporalment la imatge de la plaça

Les tasques de condicionament han consistit en repintar tota la tanca de manera que ja no s'hi veuen restes de cartells enganxats ni esquerdes i, a la part frontal, retirar-la un parell de metres al mateix temps que s'hi ha col·locat una jardinera a mitja

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte de la jardinera i la tanca que delimita el solar de la plaça del Pòsit, ahir a la tarda
Aspecte de la jardinera i la tanca que delimita el solar de la plaça del Pòsit, ahir a la tarda | Lluís Rovira i Barenys

L'empresa Natarent Cambrils, propietària del solar de la plaça del Pòsit, ha fet unes obres de condicionament de la tanca que delimita el solar, tal com ja va anunciar en la roda de premsa de finals del passat mes d'abril. En aquell moment el responsable de l'empresa, Anatoly Popelyushko, va anunciar el compromís, a petició de l'Ajuntament de Cambrils, d’ordenar, dignificar i ornamentar tot el tancament perimetral de l’obra per donar una imatge més endreçada i neta de la plaça de cara a aquest estiu, abans no comencin els treballs. Recordem que, tal com es va informar en aquesta roda de premsa, les obres de construcció podran començar a partir del 15 de setembre, que és quan ho permet la normativa municipal que prohibeix els moviments de terres i construcció d’estructures durant la temporada turística més intensa.

Condicionament de la tanca i retirada de la part frontal

Les tasques de condicionament, que es van fer a meitats de la setmana passada, han consistit en repintar tota la tanca de manera que ja no s'hi veuen restes de cartells enganxats ni esquerdes i, a la part frontal, retirar-la uns cinc metres al mateix temps que s'hi ha col·locat una jardinera a mitja alçada. Recordem que en aquesta roda de premsa es va anunciar el desencallament de la problemàtica relativa a l'hotel El Pòsit després que l'empresa propietària hagi optat per rebaixar una planta de l'hotel per tal d'evitar el reforçament dels pilars del pàrquing soterrani.

L'establiment projectat, de categoria 4 estrelles i 67 habitacions (10 de les quals, suites d'entre 23 i 36 m2), té previst obrir les seves portes a la primavera del 2021. L'edifici, de planta baixa i quatre alçades, no esgotarà ni l'edificabilitat ni l'altura màxima permeses. Es tractarà d'un edifici de més de 4.200 m2 de superfície construïda total, el disseny del qual s'ha concebut com una gran gàbia de pesca artesanal. Obra d'ISERN Associats (estudi responsable del nou ME Sitges o de l'OHLA Eixample) en col·laboració amb JG Ingenieros, BAC Engineering Consultancy Group i Ardèvol Consultors Associats, utilitza el vímet per a la formació de gelosies tant en les façanes interiors de l'atri com en les de carrer, on el 50% de la superfície en planta baixa es destinarà a usos comercials.

Comenta aquest article