Societat

Festes

El Barri de l'Eixample viu un intens cap de setmana festiu

Per Lluís Rovira i Barenys

Esmorzar de coca i xocolatada que es va servir, ahir al matí, per als socis del barri
Esmorzar de coca i xocolatada que es va servir, ahir al matí, per als socis del barri | Berta Ruiz

L'Eixample ha viscut, un any més, les seves festes de Barris en un cap de setmana ple d'activitats ben diverses i que marquen un punt d'inflexió en el panorama festiu cambrilenc. Les festes del Barri de l'Eixample, que enguany arribaven als 41 anys ininterromputs i la setena edició organitzada per l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació, han sabut combinar els elements tradicionals amb el format de festa al carrer. Així doncs, el divendres a la nit se celebrava el primer acte d'aquest segon cap de setmana festiu al barri amb l'assaig de la colla castellera que va precedir a l'actuació de PD Eixampler com a protagonista de la música de la Nit Jove.

El dissabte al matí va començar la festa amb la recollida de les pubilles i hereus del Barri amb l'acompanyament de la xaranga Suc d'Anguila per concentra-se a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer i amb l'acompanyament dels elements festius de la colla gegantera Tota l'Endenga, es van dirigir, fent seguici, fins a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí on es va celebrar la Missa. Després, el seguici va retornar al barri on es van fer les actuacions dels gegants i nanos i es va celebrar el vermut amb l'acompanyament de la xaranga al mateix temps que els socis de les festes recollien el tortell. A la tarda hi va haver l'actuació del grup de ball country No Pot Ser, No Por Ser i a la nit, el sopar de barri al passeig de l'Estació i el ball amb el grup Ruben's.

La matinal festiva del diumenge es va iniciar amb l'esmorzar amb coca i xocolata i amb el pa amb sardines a la brasa. A mig matí es donava la sortida a la 38a Marxa Popular Cicloturista així com al trofeu d'Escacs i la ballada de Sardanes al passeig, amb els Amics de la Sardana, tot commemorant el Dia Universal de la Sardana. A la tarda, hi va haver el fi de festa amb un espectacle d'animació per a la canalla.