Societat

Benestar Social

L'Espai Familiar Saltirons celebra l'acte de cloenda de les activitats del curs 2018-2019

Durant aquest curs hi ha participat una cinquantena de famílies amb infants de 0 a 3 anys en diferents grups d’atenció

Per Redacció

Foto de grup participants a l'espai familiars Saltirons
Foto de grup participants a l'espai familiars Saltirons | Cedida

L’Espai Familiar Saltirons va celebrar, el passat dijous 13 de juny, l’acte de cloenda de les activitats del curs 2018-2019. La festa va consistir en el lliurament dels dossiers elaborats per les famílies amb els seus fills i filles, un petit refrigeri preparat amb la col·laboració de les mateixes famílies i un espectacle d’animació.

Saltironsés un espaide trobada i acollida per les famílies amb infants de 0 a 3 anys que ofereix suport i acompanyament a la criança i educació dels fills/es, en un entorn segur, de joc i relació, on els infants, acompanyats per un adult de referència, habitualment la mare o el pare, gaudeixen d’una sessió setmanal de dues  hores. Durant aquest curs hi ha participat una cinquantena de famílies, en diferents grups d’atenció.

Servei d'Atenció a les Famílies amb infants de 0 a 3 anys

L’Espai Familiar és una de les tres línies d’actuació del Servei d’Atenció a les Famílies amb infants de 0 a 3 anys, que juntament amb l’Escola de Pares i Mares i l’Espai de Conciliació,  té com a objectiu principal el d’oferir un servei integral d’acollida, atenció , suport, cura,  assessorament i acompanyament  a les famílies i llurs fills menors de 3 anys no escolaritzats, així com facilitar i promoure la conciliació de la vida laboral, familiar i personal. A més, aquest curs ha estat el segon any d’implementació del grup de suport a les famílies amb infants de 0 a 3 anys en situació de risc (SIS 0-3), ampliant l’abast de la intervenció del servei  en l’atenció i suport a les seves necessitats.

Escola de Pares i Mares

Pel que fa a la programació de l’Escola de Pares i Mares, s’han portat a terme tallers de Percussió en família i de Dansa amb Nadons a càrrec dels professionals de l’Escola Crea’t, així com el cicle de tallers  formatius “Créixer en Família”, ofert per la Secretaria de Família per orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva. Amb l'objectiu de potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors, durant sis sessions s’han tractat temes referents a la cura, salut i criança dels infants.

En la línia de fomentar la parentalitat positiva, el servei també ha comptat amb la col·laboració de la terapeuta familiar del SATEC (Servei Terapèutic d’Atenció a les Famílies) per propiciar un espai de reflexió i orientació sobre els neguits inherents en les situacions quotidianes i criteris bàsics de funcionament del grup familiar, com els diferents estils educatiu, el foment de l’autonomia, la sobreprotecció, o els canvis en les relacions de parella amb l’arribada d’un fill/a, entre d’altres qüestions.

Cambrivacances dels Saltirons

Com a novetat d’enguany, durant els mesos de juliol i agost es duran a terme les Cambrivacances dels Saltirons, el casal d’estiu de lleure adreçat i adaptat a la petita infància (a partir dels 4 mesos i fins els 3 anys), que tindrà el seu centre d’interès en el món del circ i estarà ubicat a les dependències del Centre Alba.

Imatge de la festa de final de curs, el passat dijous

 

Comenta aquest article