Informació general

Política

ERC, JxC i l'NMC fan públic el repartiment de les àrees de govern per al mandat 2019-2023

Lluís Abella de JxC, Camí Mendoza d'ERC i Oliver Klein de l'NMC han comparegut, aquest matí, per anunciar el repartiment de les àrees. Properament s'anunciarà qui es farà càrrec de cadascuna d'elles, així com el pla de mandat

Per Berta Ruiz

Lluís Abella de JxC, Camí Mendoza d'ERC i Oliver Klein de l'NMC han comparegut, aquest matí, per anunciar el repartiment de les àrees de govern
Lluís Abella de JxC, Camí Mendoza d'ERC i Oliver Klein de l'NMC han comparegut, aquest matí, per anunciar el repartiment de les àrees de govern | Berta Ruiz

ERC, JxC i l'NMC han fet públic, aquest matí, el repartiment de les àrees de govern per al proper mandat 2019-2023. Els tres caps de llista dels partits que conformaran l'equip de govern –Camí Mendoza, Lluís Abella i Oliver Klein– han comparegut en roda de premsa per explicar com queda la distribució de les diferents àrees per a cada partit. Així doncs, ERC assumirà les àrees d'Alcaldia, Hisenda, Govern Obert i Atenció Ciutadana, Cultura i Festes, Benestar Social i Educació i Polítiques Actives d'Ocupació. Junts per Cambrils es farà càrrec de les àrees de Turisme, Serveis Generals i Medi Ambient i Protecció Ciutadana; mentre que l'NMC tindrà les àrees de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana, Urbanisme i Obra Pública i Joventut i Esports.

A la roda de premsa també s'han fet públiques les tinences d'alcaldia. N'hi haurà sis: el primer tinent d'alcalde serà Lluís Abella, el segon tinent d'alcalde Oliver Klein, el tercer tinent d'alcalde Alejandro Garcia, la quarta tinent d'alcalde Marta Borràs, el cinquè tinent d'alcalde Enric Daza i la sisena tinent d'alcalde Cinta Ballesté.

Camí Mendoza (ERC): "S'ha valorat tot per fer un govern fort i cohesionat"

L'actual alcaldessa en funcions –Camí Mendoza– ha explicat que, "el passat 28 de maig es va fer públic el pacte de govern entre els tres grups per al mandat 2019-2023 i des d'aleshores hem treballat en el repartiment de les àrees, així com en el desenvolupament i la concreció del pla de mandat. Més endavant ja es donarà a conèixer el pla de mandat, així com qui ocuparà cada regidoria. Hem prioritzat els perfils de les persones dels tres grups i també l'experiència. S'ha valorat tot per fer un govern fort i cohesionat".

Lluís Abella (JxC): "Turisme, serveis generals i protecció ciutadana; amb aquestes àrees tan importants tanquem el cercle"

Per la seva part, Lluís Abella de JxC ha valorat les àrees que assumirà el seu grup: "el turisme és molt important per Cambrils perquè és el seu motor econòmic del municipi. Per altra banda, per tenir un bon turisme hem de tenir el poble endreçat i en les millors condicions (Serveis Generals), tant pels cambrilencs com per a tota la gent que ens visita. I finalment, en matèria de protecció ciutadana creiem que la seguretat és bàsica per a un municipi. Amb aquestes tres àrees tan importants tanquem el cercle".

Oliver Klein (NMC): "Cada partit aportarà però tot dins d'un govern únic i sòlid"

Oliver Klein de l'NMC ha comentat que, "hem intentat emmotllar els perfils i integrar-nos en un bloc de govern. El contingut de cara àrea ja es donarà a conèixer més endavant i ara estem treballant en la part programàtica i què s'encarrega a cada regidoria. Cada partit aportarà però tot dins d'un govern únic i sòlid". Klein també ha afegit que "l'acord per començar a treballar en el pla de mandat ha estat àgil i compartit. Estem avançant en la distribució i ben aviat es donarà a conèixer amb total transparència".

Recordem que, demà dissabte a les 12 hores, es farà el ple de constitució del nou consistori municipal en el què tots els regidors prendran l'acta de possessió. En el termini d'un mes hàbil s'haurà d'aprovar el cartipàs municipal per al nou mandat.

Comenta aquest article