Informació general

L'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda reclama que es millorin les comunicacions amb l'estació de l'AVE

Per Lluís Rovira i Barenys



Joan Antoni Padró, M. Eugènia Arbó i Albert Savé, ahir, a la roda de premsa de l'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda
L'Associació Hotelera Salou - Cambrils - La Pineda reclama una millora immediata de les comunicacions entre l'estació de l'AVE i les principals poblacions del voltant. La presidenta d'aquesta entitat, M. Eugènia Arbó, manifestava públicament, ahir, davant la premsa que, "tot i que l'AVE arriba a Tarragona amb retard, les coses s'han fet massa precipitadament. Ara falta que es millorin les comunicacions de l'estació amb les ciutats del voltant, Tarragona, Reus, Valls... i també amb les poblacions de la costa com són Cambrils, Salou i Vila-seca, de manera urgent". A part d'aquesta qüestió, Arbó va manifestar que l'Associació Hotelera dóna la benvinguda a l'AVE, ja que la gent de Madrid i els voltants tindrà més a prop, pel que fa a temps, venir a la Costa Daurada que no pas anar a la zona costanera del País Valencià.
En un altre aspecte, la presidenta de l'Associació Hotelera va considerar molt positiu l'acord que s'ha establert fa pocs dies mitjançant el qual Ryanair enllaçarà l'aeroport de Reus a 12 noves destinacions en el decurs dels tres propers anys, "s'ha fet una molt bona feina, ja que aquestes destinacions corresponen a llocs on no actuen els operadors turístics de la nostra zona. Serà una oferta complementària."

Retrocés del mercat britànic

De moment encara és aviat per fer una previsió de la propera temporada turística. Tot i això, segons va explicar Joan Antoni Padró, "el mercat britànic, que és el que s'avança més respecte al d'altres països, experimenta un lleuger retrocés respecte a l'any passat".
Pel que fa a les festes nadalenques, l'Associació Hotelera preveu una ocupació similar a la que hi va haver l'any passat per aquestes dates.

Més turisme nacional

Com cada any, l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics de la Costa Daurada ha fet l'informe de la demanda turística de l'estiu. Segons aquest informe, aquest darrer estiu hi ha hagut un increment de turistes d'origen nacional i un lleuger descens de turistes d'altres zones de l'Estat i d'estrangers. Pel que fa a d'altres països, aquesta darrera temporada hi ha hagut un increment de turistes francesos i holandesos, i una davallada significativa de turistes britànics respecte a l'any anterior.

Pel que fa al tipus d'allotjament, un 34,8% dels turistes s'han allotjat en hotels de tres estrelles, un 24,7% ho han fet en segona residència, un 11,9% en un apartament llogat de manera directa i un 11,7% en un hotel de 4-5 estrelles.

L'informe també reflecteix que de l'any passat a enguany hi ha hagut un augment de la contractació directa a través d'Internet al mateix temps que ha disminuït la contractació a través de les agències de viatges.

Comenta aquest article