Cultura

Música

La jove trompetista cambrilenca Andrea Mirado és seleccionada per la Jove Orquestra Nacional d'Espanya

Des del 10 de juny i fins el proper 28 de juny, realitzarà una gira de concerts per diferents punts de l'Estat. Andrea Mirado està finalitzant, enguany, els seus estudis de música a la universitat de Karlsruhe (Alemania)

Per Redacció

Imatge de la jove trompetista cambrilenca Andrea Mirado
Imatge de la jove trompetista cambrilenca Andrea Mirado | Cedida

La jove trompetista cambrilenca Andrea Mirado –de 23 anys d'edat– ha estat convocada, recentment, per la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (JONDE) que, des del 10 de juny i fins el proper 28 de juny, realitzarà una gira de concerts per diferents punts de l'Estat. Andrea Mirado està finalitzant, enguany, els seus estudis de música a la universitat de Karlsruhe (Alemania) que, anteriorment, havia iniciat al Centre Superior de Música del País Basc.

Segons ha explicat Andrea Mirado a revistacambrils.cat. “fa poc menys d'un any vaig fer unes proves a Madrid. Prèviament, calia presentar un formulari per obtenir la invitació a fer les proves. Tots els estudiants de música de l'Estat s'hi poden presentar, però, primer, fan una selecció tenint en compte les notes acadèmiques. En aquestes proves hem de tocar un concert clàssic i passatges orquestrals i si et seleccionen passes a formar part de la borsa de l'orquestra. Aquesta era la primera vegada que em van triar; mai havia estat a les llistes de convocatòria. Les proves es fan anualment i sempre has d'anar demostrant el teu nivell”-

"Entrar a la JONDE era un objectiu a assolir"

A nivell personal, la jove músic cambrilenca s'ha mostrat molt satisfeta: “personalment estic molt contenta perquè tots els músics d'aquests país volem estar en aquesta orquestra. Representa que són els millors músics, es treballa molt bé, sona molt bé i representa a un país”. Cal destacar que, des dels 13 anys, Andrea Mirado forma part de la Jove Orquestra de Catalunya, però un dels seus grans objectius era fer el salt a l'orquestra estatal. “A la Jove Orquestra de Catalunya he après molt i he treballat amb grans professionals. He d'agrair molt als meus professors, però el següent pas era entrar a la JONDE. Era un objectiu a assolir. Un cop estàs a la borsa pot ser que es vagin convocant” ha explicat.

"Estic molt enfocada a ser músic d'orquestra"

Pel que fa al seu futur, Mirado ha comentat que, “estic molt enfocada a ser músic d'orquestra. Ben aviat començaré a fer proves per entrar a orquestres professionals i aquest és el meu objectiu per al meu futur laboral. A Alemanya estic fent molts concerts amb moltes orquestres professionals. També he fet concerts de solista i de música de cambra; gires per Europa i també a la Xina”. Per altra banda, no es tanca a d'altres estils musicals. De fet, va participar al concert d'Adele –en el seu pas de la gira per Barcelona–. “Estic oberta a moltes possibilitats. De fet, em va encantar molt el món de la música més moderna, amb grans escenaris i amb tant de públic; també m'agradaria seguir fent-ho. De fet, vaig fer un concert d'aquest tipus a Estrasburg (França)”.

Diferents imatges de la cambrilenca