Societat

Premis

Alumnes de quart de l'escola La Bòbila, guardonats als XVI Premis Pilarín Bayés de contes

Per Redacció

Foto de grup dels alumnes de l'escola La Bòbila premiats al concurs de contes
Foto de grup dels alumnes de l'escola La Bòbila premiats al concurs de contes | Cedida

Els alumnes de quart B d'Educació Primària de l'escola La Bòbila han estat guardonat als XVI Premis Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, en la categoria de Cicle Mitjà, amb un conte escrit per ells mateixos titulat "Somiant vam descobrir els Drets dels Infants". Els Premis Pilarín Bayés proposen cada curs escolar una temàtica diferent i per aquest curs 2018-19 el tema ha estat "Els drets dels infants", donat que aquest any 2019 se celebren trenta anys de la Convenció sobre els drets dels infants adoptada per l’Assemblea general de les Nacions Unides. Per aquesta raó, els alumnes de l'escola La Bòbila van investigar sobre aquest tema, a l’àrea Educació en Valors, i finalment en van escriure un conte.  

De cada cicle d'Educació Primària, el jurat dels premis escull cinc contes, que són publicats en un llibre il·lustrat per la mateixa Pilarín Bayés. Els principals objectius d'aquests premis són fomentar la lectura i apropar els llibres als infants, estimular la seva imaginació i fer-los reflexionar i treballar temàtiques al voltant dels valors. A més, són un homenatge a aquesta gran il·lustradora que encarna tot això a la perfecció: valors, estima pels contes i estima pels infants. El Premi és convocat per l’Editorial Mediterrània juntament a l’Obra Social Sant Joan de Déu.

El 5 de juny va tenir lloc a l’Auditori de Sant Cugat del Vallès el lliurament de la 16a edició dels Premis Pilarín Bayés, i l'alumnat de quart B de l'Escola La Bòbila va assistir-hi per recollir el seu merescut premi. Va ser una festa amb més de 600 infants de 19 escoles d’arreu de Catalunya que tenien moltes ganes de conèixer la Pilarín Bayés i les il·lustracions que havia creat per cada una de les històries guanyadores d’aquest any. La festa va ser presentada pel reporter de l’InfoK, Miquel Piris que, ajudat per la mateixa Pilarín, va anar fent entrega dels llibres a totes i tots els guanyadors. Per fer encara més divertida la festa els amics del grup Xiula van oferir un concert ben animat. 

Alumnes de l'escola La Bòbila amb la dibuixant Pilarín Bayés

 

Comenta aquest article