Societat

Ensenyament

Festa de final d'etapa per a més de 400 alumnes cambrilencs de sisè de Primària

Els alumnes van acomiadar aquesta etapa educativa amb una jornada lúdica de música rap i dansa, al parc del Pinaret

Per Redacció

Imatge de la festa de cloenda dels alumnes cambrilencs de sisè de Primària, ahir al matí, al parc del Pinaret
Imatge de la festa de cloenda dels alumnes cambrilencs de sisè de Primària, ahir al matí, al parc del Pinaret | Cedida

Més de 400 alumnes de sisè de Primària de les set escoles cambrilenques van celebrar, ahir al matí al parc del Pinaret, la festa de cloenda d'aquest final d'etapa educativa. La jornada ha començat amb un esmorzar i la benvinguda de l’alcaldessa de Cambrils en funcions, Camí Mendoza. A continuació, Joël Prieto (Fetitxe 13) de l’associació Versembrant va oferir un concert amb dinàmiques d’interacció. Després de l’actuació, l’alumnat de 6è va interpretar la cançó contra la islamofòbia.

Aquesta cançó va ser creada per l'alumnat de secundària durant el taller de rap de prevenció de la islamofòbia impulsat per l’Ajuntament i impartit per l’associació Versembrant per fomentar la consciència crítica del jovent mitjançant la música. Atesa la gran acceptació d’aquest taller als instituts, la comissió de treball va proposar que els alumnes de 6è de primària també hi participessin, ballant i cantant la cançó dels seus companys a la festa de cloenda, després d’haver-la treballat i assajat prèviament a l’escola. La cançó de rap va servir així com a nexe d’unió entre les escoles i els instituts i, a més, es van enregistrar imatges de tot el procés per crear un videoclip amb la representació de totes les escoles i instituts del municipi i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). El valor d’aquest treball en xarxa és un dels objectius del Pla Educatiu d’Entorn, que és una eina més per fer de Cambrils una ciutat educadora. La festa es va completar amb un taller de dansa urbana i una sessió de DJ Strombo per ballar.

Primera vegada que s'organitza aquesta festa conjunta

L’organització d'aquesta festa ha estat fruit d’una comissió de treball coordinada per personal tècnic del Pla Educatiu d’Entorn del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament i de la Generalitat, amb la participació de representants dels set centres educatius. Aquesta és la primera vegada que s’organitza una festa conjunta de totes les escoles per celebrar la cloenda d’una etapa educativa i l’inici de la que començarà en els propers mesos. Més enllà de la celebració, la idea és que els alumnes de primària comparteixin una jornada en un espai de lleure i es coneguin entre ells.

Les set escoles cambrilenques participants (407 alumnes) van ser: el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer (80 alumnes), l'escola Cambrils (76 alumnes), l'escola Guillem Fortuny (52 alumnes), l'escola La Bòbila (50 alumnes), l'escola Marinada (50 alumnes), l'escola Mas Clariana (48 alumnes) i l'escola Joan Ardèvol (51 alumnes).

Concert de rap amb els alumnes i l’associació Versembrant (foto: Berta Ruiz)

Diferents imatges de la festa de cloenda celebrada ahir al matí al parc del Pinaret

 

Comenta aquest article