Societat

Aquest diumenge, la canalla de Cambrils podrà fer cagar el tió a la plaça del Setge i a tres indrets més del poble

Per Franc Prats

Diumenge vinent, dijuni de Nadal, un tió dalt d'un tractor farà un itinerari per tot el poble per tal que la canalla de Cambrils li pugui fer cagar caramels i dolços. El tió començarà el seu itinerari a les 10 a la plaça del Setge, on farà la primera cagarada. La segona serà a les 11 a la plaça d'Espanya, la tercera a les 12 al Parc del Pescador i la quarta i última a la 1 del migdia a la plaça de l'església de Sant Pere. Aquesta és una de les activitats que porta a terme l'Agrupament Escolta Gent de Mar aquest Nadal. La canalla que ho vulgui, podrà donar de menjar al tió en cada una de les parades. Aquest menjar (aliments que es puguin conservar: arròs, llaunes...) serà entregat a Càrites. L'Agrupament Escolta per a aquesta activitat ha comptat amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola.

Pessebre al moll

Una altra de les activitats que l'Agrupament Escolta ha organitzat per a aquest Nadal és la col·locació del tradicional pessebre al moll, dalt d'un bot, a les escales reials. L'acte de col·locació del pessebre es va fer aquest passat diumenge a les 7 de la tarda.

Recollida d'ampolles de cava

D'altra banda, l'Agrupament Escolta ha impulsat una campanya de recollida d'ampolles de cava. En un primer moment, segons Ramon Canalda –membre de l'Agrupament–, es pretenia fer una campanya de recollida d'ampolles de cava durant el Nadal amb diversos punts de recollida pel poble que acabés el dia 1 de gener amb una festa a la platja amb la intenció de batre un rècord Guiness. Els cèntims que s'haguessin obtingut amb la venda de les ampolles, s'haurien destinat a les ONG locals. No obstant, per problemes de calendari i de falta de mitjans humans de l'Agrupament, han hagut de desestimar aquesta idea i la campanya de recollida s'ha hagut de limitar a un únic punt de recollida, als tallers que organitzaran l'Agrupament al Parc Infantil de Nadal durant els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre, i 2, 3 i 4 de gener, de les 16 a les 20 hores, que, en paraules de Ramon Canalda, "serà una prova pilot" de cara a intentar organitzar-ho com a prova del rècord Guiness l'any vinent.

Ni la meitat de les activitats

Ramon Canalda explicava a Revista Cambrils Diari Digital que no podran portar a terme ni la meitat de les activitats que tenien pensades per a aquest Nadal. "Organitzar aquest tipus de coses requereixen la col·laboració de molta gent", és per això que Ramon Canalda fa una crida a la gent del poble per tal que col·labori amb l'Agrupament per fer aquestes activitats de cara a properes edicions, unes activitats que l'Agrupament fa de manera voluntària i altruista; "les activitats no són només per a la gent de l'Agrupament, sinó que estan dirigides a tot el poble, tant petits com grans, però per poder-les fer necessitem tota la col·laboració possible. Estem oberts a qualsevol tipus de col·laboració, tant econòmica com personal". Per a tothom que vulgui col·laborar d'una manera o altra amb l'Agrupament Escolta Gent de Mar, la seu de l'entitat és al Casal Parroquial de Sant Pere.

Comenta aquest article