Cultura

Ensenyament

S'inaugura l'exposició artística «Tres/Tres-centes visions» dins del programa educatiu «Art a les escoles»

Per Berta Ruiz

Els dibuixos dels alumnes decoren el vestíbul de l'Ajuntament
Els dibuixos dels alumnes decoren el vestíbul de l'Ajuntament | Berta Ruiz

El passat divendres al migdia s'inaugurava, al vestíbul de l'edifici de l'Ajuntament, l'exposició artística "Tres/Tres-centes visions", emmarcada dins del programa educatiu "Art a les escoles" –impulsat pel Departament d'Ensenyament– que han dut a terme els artistes locals David Callau, Nuri Mariné i Pere Estadella amb els alumnes de 5è de Primària de les sis escoles públiques cambrilenques. En total, uns 300 alumnes han pres part en aquesta iniciativa que, fins el proper 21 de juny, decora l'interior de l'edifici consistorial. L'acte d'inauguració del passat divendres va anar a càrrec de l'alcaldessa en funcions –Camí Mendoza–, el regidor d'Ensenyament en funcions –Alejandro Garcia– i els tres artistes. També hi van assistir representants de les direccions i les associacions de famílies dels centres eductius.

Tres artistes i tres àmbits de treball creatiu

En aquest treball realitzat a classe, cadascun dels artistes va treballar diferents aspectes per desenvolupar la seva creativitat, la imaginació i les tècniques plàstiques adients. Nuri Mariné va apostar per una declaració d’identitat i d’intencions amb les creacions de “No només canalla”. Va proposar als xiquets que es dibuixessin tal com ells es veuen i el resultat són 300 autoretrats de persones que d’aquí a 8 anys formaran part del cens amb veu i vot a Cambrils. Les seves sessions també van servir per fer un mural de murals abstractes realitzats en grup utilitzant diferents tècniques d’estampació per demostrar la capacitat de l’alumnat a l’hora de treballar col·lectivament. Els murals mostren diferents sectors de Cambrils perfectament cohesionats com la natura verda, els sentiments, les persones, la comunicació, el parc mòbil i el món professional.

David Callau va demanar als alumnes que observessin elements representatius de Cambrils i reflexionessin sobre quin record s’emportarien en cas de ser turistes. Amb diferents tècniques com la ceràmica, la pintura sobre vidre i la pintura sobre samarretes han sorgit souvenirs de tota mena.

Per la seva part, Pere Estadella va partir de la idea de veure el rebedor de l’Ajuntament com un gran observatori per analitzar el funcionament de la ciutat i va proposar a l’alumnat que dibuixessin ulls. En l’exposició uns miren cap a fora pel bon funcionament del dia a dia i uns altre miren cap  dins perquè això es realitzi i es millori. Les tècniques i mecanismes utilitzats han estat l’observació, tant de l’espai com dels ulls dels companys, i el carbó vegetal per crear formes i obres sobre unes superfícies de cartró-pedra.