Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils estrenen el primer castell de 7 de la temporada a la diada castellera de la Fira

Per Alejandro Balaguer

La diada castellera de la Fira es va celebrar al costat de la font del Centenari
La diada castellera de la Fira es va celebrar al costat de la font del Centenari | Lluís Rovira i Barenys

El passat dissabte 1 de juny, els Xiquets de Cambrils van estrenar el primer castell de 7 de la temporada a la diada castellera de la Fira Multisectorial de Cambrils. Els de la camisa bordeus van apostar per fer una actuació de màxims en un mes de juny exigent per la colla. Van obrir la diada amb el sisè 2 de 6 de l'any, un castell al qual li tenen molt ben agafada la mida i que va servir per agafar confiança de cara al plat fort de la jornada, que va arribar en forma de 3 de 7 a la segona ronda. Tot i que el castell es va mostrar bellugadís i va haver-se de treballar, sobretot després de la passada de l'enxaneta, no va perillar en cap moment i va mantenir unes mides que van permetre la seva descarregada. Una vegada assolit el gran repte de la diada, van apostar per un 4 de 6 en el qual van poder rodar castellers i que van descarregar sense dificultats. Van finalitzar la diada amb dos pilars de 4 de comiat.

D'aquesta manera, els Xiquets de Cambrils van completar una actuació exitosa on van sumar el primer castell de 7 de l'any i el més matiner des de la refundació. També s'ha d'afegir que comptant tota la història de la colla és la segona temporada en la qual descarreguen el 3 de 7 més aviat. Només l'any 1998 ho van aconseguir abans.

L'altra colla participant, els Xiquets del Serrallo, va obrir la diada amb el 3 de 6 amb l'agulla. A continuació, van descarregar el seu tercer 3 de 7 de la temporada. Finalment, van assolir el 2 de 6 i van tancar l'actuació amb el segon pilar de 5 del curs i dos pilars de 4 de comiat.

3 de 7 dels Xiquets de Cambrils en la diada castellera de la Fira / foto: Lluís Rovira i Barenys

Lluís Nolla: "La colla tenia moltes ganes d'estrenar el castell de 7 aquesta temporada"

Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets dels Cambrils, va afirmar que havien passat amb nota la primera diada del mes de juny, ja que havien aconseguit el gran objectiu de descarregar el primer 3 de 7 del curs. Pel que fa a aquest castell, va explicar que la colla tenia moltes ganes d'estrenar-lo aquesta temporada i va mostrar la seva satisfacció per haver-ho aconseguit amb èxit. Finalment, va comentar que la colla té dues diades importantíssimes aquest mes de juny, concretament a Vinyols i per Sant Pere a Cambrils. En aquestes dues diades esperen continuar fent castells de 7 i poder estrenar algun castell de 6 que encara no han fet aquest any.

La propera diada pels Xiquets de Cambrils serà el dissabte 15 de juny a les 18.30 hores al replà de l'església de Vinyols i els Arcs juntament amb els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La diada de la Festa Major de Sant Pere de Cambrils, que es celebrarà el 29 de juny a les 18.30 hores a la plaça de l'Església de Sant Pere, completarà el calendari d'actuacions del mes de juny. En aquest cas, la colla convidada serà la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Pilars de 4 de comiat, a la Diada castellera de la Fira / foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article