Informació general

Turisme

Els establiments turístics de la Costa Daurada afronten la temporada amb una forta inversió en les seves instal·lacions

El sector privat adscrit a la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) ha invertit més de 100 milions d'euros en renovacions i construccions d'allotjaments turístics en el que portem de 2019

Per Lluís Rovira i Barenys

Piscina de l'hotel Negresco amb el litoral de la Costa Daurada al darrere
Piscina de l'hotel Negresco amb el litoral de la Costa Daurada al darrere | Lluís Rovira i Barenys

El sector privat adscrit a la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) ha invertit més de 100 milions d'euros en renovacions i construccions d'allotjaments turístics en el que portem de 2019. Per a mostrar una prova d'aquestes inversions, ahir es va realitzar un tour amb la premsa per visitar tres tipologies d'establiments turístics que han fet reformes importants a les seves instal·lacions. El recorregut es va iniciar a Cambrils, al càmping la Llosa, i va continuar, encara a Cambrils, als apartaments turístics Pins Platja i va acabar a Salou, a l'hotel Best Negresco. El punt i final a les visites el va posar Eduard Farriol, president de la FEHT, que va posar en valor l'empenta de la iniciativa privada, "any rere any els empresaris de l'hostaleria, ja siguin empreses familiars o grans cadenes, demostren la seva aposta continuada pel territori i pel turisme, tant per millorar la qualitat dels seus establiments, com per oferir experiències innovadores als seus visitants". Segons va dir Farriol, en els darrers quatre anys el total de les inversions arribaria fins els 400 milions d'euros, "una xifra importantíssima i que, a més, seguirà creixent en els propers anys perquè ja s'ha anunciat la construcció de diversos nous establiments i n'hi ha d'altres que s'estan reformant".

Eduard Farriol, president de la FEHT, en el moment de realitzar les declaracions / foto: Lluís Rovira i Barenys

Eduard Farriol: "El sector privat fa la feina, els ajuntaments no fan la seva"

El president de la FEHT, però, també va aprofitar aquesta compareixença per precisar que així com el sector privat fa la feina, "els ajuntaments no la fan" i va descriure elements que considera bàsics per la millora del sector com és la neteja i l'estat dels carrers, combatre els allotjaments il·legals,..."tot afecta, si busques un turisme de qualitat no pots tenir les coses de qualsevol manera. Des de la FEHT insistim davant les diferents administracions que es facin les inversions però no es fan". Eduard Farriol va qualificar de "passotisme total" el que fan les administracions respecte als allotjaments il·legals, "a nivell de la FEHT ens hem reunit amb totes les administracions i el que fan es passar-se les culpes de les unes a les altres".

Nova piscina a les instal·lacions del càmping la Llosa / foto: Lluís Rovira i Barenys

Càmping la Llosa, un negoci familiar amb una trajectòria de 57 anys

El punt de partida del tour turístic va ser el càmping la Llosa, un negoci familiar fundat l'any 1962, Va començar amb espai per a una trentena de tendes i actualment disposa de 400 parcel·les dins de les quals hi ha 140 bungalous. Anton Nolla, copropietari del càmping, explicava que "estem en constant reconversió ja que el client ho demana". La darrera inversió del càmping ha estat a la zona de les piscines on s'ha remodelat la que ja hi havia i se n'ha construït una de nova que conté tobogans per a la canalla. Nolla explicava la diferència entre la clientela d'aquesta època, formada bàsicament per gent gran que hi fa llargues estades, i de la que vindrà a partir de Sant Joan, emmarcada en el turisme familiar.

Apartaments turístics Pins Platja des de la zona central on hi ha la piscina / foto: Lluís Rovira i Barenys

Apartaments turístics Pins Platja, "l'allotjament del futur"

La gerent dels Apartaments Pins Platja, Cristina Berengué, va definir els apartaments turístics com "l'allotjament del futur" tot i que també va dir que hi ha clientela per tots i que tots coexistiran. Els apartaments Pins Platja, un negoci també familiar, són un total de 177 apartaments distribuïts en sis edificis, quatre a la part de dalt de l'avinguda de la Diputació, i dos a la banda de mar. Entremig dels edificis de la part nord hi ha la piscina i el complexe ofereix servei de menjador en tots els àpats del dia. Els apartaments Pins Platja ocupen l'espai de l'antic càmping Els Pins que l'any 1985 es va reconvertir en aquests apartaments. Aquesta darrera temporada s'han reformat una part d'aquests apartaments i s'ha fet el tancament de la piscina.

Hotel Best Negresco, al cap de Salou / foto: Lluís Rovira i Barenys

Hotel Best Negresco, damunt del penya-segat del cap de Salou

L'hotel Best Negresco, la darrera parada del tour, ha renovat completament les 405 habitacions de què disposa, aquest passat hivern. A més, la cadena Best també ha reformat totalment els hotels Cap Salou i Best Cambrils i ha construït un parc aquàtic a l'hotel Sol d'Or, segons va explicar la directora de l'hotel Best Negresco, Almudena Valverde, que no va voler donar xifres de la inversió realitzada per l'empresa hotelera. Valverde va explicar que la cadena Best va comprar aquest hotel l'any 2007 en aquest lloc privilegiat que s'alça damunt les roques del cap de Salou, i que ara s'havia realitzat la segona reforma. Best hotels disposa de 13 establiments hotelers a la Costa Daurada.

 

 

 

 

 

Comenta aquest article