Esports

Natació

Intensa recta final de la temporada de competició per als nedadors del Cambrils Club Natació

El 25 de maig van competir al Trofeu Ramon Barrera de Reus, mentre que el passat cap de setmana ho van fer als campionats de Catalunya màsters i a la Copa Catalana Base Aleví i Infantil

Per Redacció

Equip infantil del Cambrils Club Natació que va disputar la Copa Catalana
Equip infantil del Cambrils Club Natació que va disputar la Copa Catalana | Cedida

El passat 25 de maig es va dur a terme el prestigiós Trofeu Ramon Barrera a la piscina olímpica del Club Natació Reus Ploms –celebraven la 35a edició– i en el què hi van participar nedadors de les categories prebenjamí, benjamí i aleví del Cambrils Club Natació. Cal destacar els bons resultats que van obtenir els tres nedadors que van aconseguir pujar al podi del Trofeu: el nedador benjamí, Nil Moya, va quedar en primer lloc de la seva categoria benjamí; mentre que la nedadora Irene Atienza va quedar en el segon lloc de la categoria aleví femenina i Luis Miguel Cardona, tercer de la categoria aleví masculí.

Es tracta d’una competició en què els nedadors –dins de la mateixa categoria–, han de fer tots les mateixes proves: en el cas dels alevins, van haver de participar en les proves de100 metres de cada estil. Així doncs, tots van haver de nedar les quatre disciplines de la natació federada i demostrar-ne les seves habilitats des d’una visió complerta. Per això, obtenien medalles els tres nedadors de cada categoria que tenien millors temps, després d’haver fet la suma dels quatre estils (papallona, esquena, braça i lliures). No obstant això, els nedadors de les categories més joves (pre-benjamins i benjamins); en comptes de fer 100 metres, en van fer 50 de cada estil.

Campionats de Catalunya màster

Per altra banda, el primer cap de setmana de juny, els nedadors del club cambrilenc van participar en tres competicions diferents. Pel que fa als nedadors més veterans –els màsters– es van disputar els campionats de Catalunya a la magnífica piscina olímpica del Club Esportiu Mediterrani a Barcelona. Es tracta d’un dels clubs més grans de Catalunya que disposa d’unes instal·lacions aquàtiques en una antiga fàbrica al barri de Sants, que les fan molt peculiars i especials. Malgrat això, enguany, a diferència de les participacions més nombroses d’anys anteriors, només hi va participar un sol nedador: Manuel Esteruelas de la categoria +45 anys. Va obtenir molt bones marques personals i va fregar les medalles. Va nedar totes les proves de l’estil braça, la seva especialitat; en què va quedar 4t als 200 metres, 5è als 50 metres i 5è als 100 metres.

El Cambrils Club Natació, setè a la Copa Base Alevina

D’altra banda, els nedadors i nedadores alevins es van traslladar al Club Natació Sitges a disputar l’anomenada Copa Base Alevina, grup C; una competició en què guanya el Club que obté més punts, després d’anar-los sumant en les diverses proves individuals i de relleus en què participaven els nedadors. Finalment, va aconseguir el 7è lloc, davant de clubs com el Barcelona, el Sitges, o el Salou.

El Cambrils Club Natació, quart a la Copa Base Infantil

El mateix dissabte 1 de juny, l’equip de nedadors i nedadores de la categoria Infantil es van desplaçar a les instal·lacions del Club Natació Lloret; una ciutat de característiques similars a Cambrils, però que disposa d’unes instal·lacions aquàtiques de primer nivell, amb una piscina olímpica de 50 metres i retràctil, per poder adaptar i aprofitar en funcions de les necessitats de cada moment. Es tracta de la mateixa competició de Sitges, ja que s’hi disputava la Copa Base Infantil del grup C. En aquest cas, l’equip va quedar en la 4a posició; tot i que van estar lluitant fins al final per al 2n i 3r lloc i només un percentatge de punts molt petit va fer que quedessin, finalment, en aquest lloc tocant el pòdium. Altrament, el Club Natació Sabadell va aconseguir guanyar la competició sense haver tingut una oposició clara.

En aquesta competició, alguns dels nedadors del Cambrils van aconseguir mínimes per participar als Campionats de Catalunya i, fins i tot, en el cas del nedador Daniel Atienza, va aconseguir la mínima de 200 lliures i la de 200 esquena per poder participar en els campionats d’Espanya.

Equip aleví del Cambrils Club Natació que va competir a Sitges
D'esquerra a dreta Luis Miguel Cardona, Nil Moya i Irene Atienza que van competir al Trofeu Ramon Barrera a la piscina olímpica del Club Natació Reus Ploms

 

Comenta aquest article