Esports

Rem

Es disputa la primera edició de la «Travessa dels Cagarrieres»

Per Antoni Font

Instant en què totes les barques participants entren al Port de Cambrils
Instant en què totes les barques participants entren al Port de Cambrils | Antoni Font

El passat dissabte 1 de juny va tenir lloc la primera regata organitzada pel Club Rem Cambrils, batejada com “Travessa dels Cagarrieres” (Cagarrieres és el renom amb el qual els habitants de les poblacions veïnes anomenaven als cambrilencs). Va consistir en una regata lúdic-festiva amb sortida des del Port de l'Hospitalet de l'Infant i amb destí al Port de Cambrils. Es va anar resseguint el litoral amb un recorregut total de 8,7 milles (uns 16,3 km), repartits en dos trams. En aquesta primera edició van assistir un total de quatre clubs: Llaguts de Calafell, Associació Esportiva Vogadors de Calafell, Rem Capgrossos de Mataró i el Club Rem Cambrils, amb la participació d'un total de cinc llaguts, dos kaiacs i al voltant d'un centenar de persones, entre vogadors, familiars i amics. També es va comptar amb el suport i l'acompanyament de dos llaguts a motor del tipus Menorquina capitanejats pel Sebastià i per l'Àngel respectivament i amb la col·laboració de l’Arjau amb la participació de l'embarcació de Vela Llatina “Maisus” capitanejada per l'Ovidi.

Sortida des del club nàutic de l'Hospitalet de l'Infant

A les 9:00 hores del matí va tenir lloc al Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs, la concentració de totes les embarcacions participants. Després es va fer la sortida del primer tram de la travessia amb destinació a la Platja dels Pilars, pertanyent al terme municipal de Mont-roig del Camp i amb un recorregut d'unes 4 milles nàutiques (uns 7,5 km) amb una durada d’una hora aproximadament. Un dels punts més interessants va ser el recorregut per la coneguda com la Punta de la Pixerota, on es va poder contemplar –gràcies a l'excepcional claredat de l'aigua–, una de les praderies de posidònia oceànica més importants de la costa daurada. Un cop a la arribada, es va procedir al “desembarcament” a la platja de totes les embarcacions, on es va aprofitar per a fer un esmorzar de grup al Mestral Beach Bar –prèviament acordat i coordinat per l'organització– i situat a la mateixa platja. Com a anècdota destacar la sorpresa i curiositat que vàrem despertar davant tots els turistes allí presents pel fet de veure arribar a la platja cinc llaguts, mostrant molts d'ells interès per aquest esport i també interès pel transcurs de la pròpia regata.

Un cop finalitzat l’esmorzar i havent realitzat el relleu de les tripulacions, cap a les 12:00 h. es va iniciar la sortida del segon tram direcció al Port de Cambrils amb un recorregut d'unes 4,7 milles nàutiques (uns 8,8 km) i amb una durada d'hora i mitja, sent el punt àlgid el replegament de totes les embarcacions per a poder realitzar conjuntament l'entrada al port de Cambrils i donar així, fi a una magnífica jornada.

Finalitzada la travessia, es va celebrar en el Càmping La Llosa de Cambrils un dinar amb la totalitat de vogadors participants, familiars i amics, degustant i gaudint dels plats típics de la gastronomia local. Durant el transcurs del dinar es va aprofitar per atorgar a cadascun dels clubs assistents, un trofeu commemoratiu per la participació en aquesta primera travessia organitzada pel Club, així com un detall (record) a cadascun dels vogadores participants.

L’Apunt

Agraïments del Club Rem Cambrils
Des del Club Rem Cambrils volen agrair de forma molt especial a tots els Clubs participants que van respondre amb un “Sí” a la invitació, ja que sense ells no hagués estat possible gaudir d'un dia magnífic tant per vessant esportiva del Rem, com per la grata companyia. També agrair al Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs per cedir l'ús de les seves instal·lacions; al Càmping la Torre del Sol per permetre l'accés i pas a través del seu càmping; a Ports de la Generalitat - Port de Cambrils per les facilitats i ajuda rebuda; a la Confraria de Pescadors de Cambrils per cedir l'ús del pàrquing per la ubicació dels llaguts; a l'associació l’Arjau per col·laborar amb la participació del vaixell de Vela Llatina així com, al Sebastià i a l'Àngel pel suport i acompanyament amb les seves barques; al Càmping La Llosa per la seva excel·lent atenció, per oferir l'ús de totes les seves instal·lacions i finalment, un més que merescut agraïment, a tots i cadascun dels socis/es del Club Rem Cambrils –que coordinats en tot moment per l'Àrea d'Esdeveniments del Club– van ajudar amb tot l’aspecte de la logística (trasllat de vehicles i remols), organització, muntatge, atenció a tots els convidats, etc...

Comenta aquest article