Esports

Cicloturisme

Es presenta el Product Manual de cicloturisme de Cambrils, una eina promocional que recull l'oferta del sector

Per Berta Ruiz

Presentació del Product Manual, ahir al matí. D'esquerra a dreta: David Esteller, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Josep M. Vallès
Presentació del Product Manual, ahir al matí. D'esquerra a dreta: David Esteller, Mercè Dalmau, Camí Mendoza i Josep M. Vallès | Berta Ruiz

Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació del Product Manual de cicloturisme de Cambrils –impulsat per Turisme de Cambrils i el suport de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils–. Es tracta d'una nova eina promocional que recull totes les propostes, experiències i serveis que s'ofereixen en l'àmbit del cicloturisme, tant de la part pública com de les empreses privades locals i allotjaments hotelers que es dediquen a aquest sector. A la presentació hi van ser presents l'alcaldessa de Cambrils en funcions –Camí Mendoza–, la regidora de Turisme en funcions –Mercè Dalmau–, el regidor d'Esports en funcions –Josep M. Vallès– i el Consultor de l’empresa TourisLab, David Esteller, encarregats d’assessorar i coordinar el Product Manual.

Mercè Dalmau: "Cambrils és el bikeparadise"

Per començar, l'alcaldessa en funcions –Camí Mendoza– va destacar que es tracta d'un nou producte que servirà per difondre el ventall de possibilitats que ofereix Cambrils en cicloturisme i per seguir treballant en la desestacionalització de la temporada turística des de l'aposta pel turisme esportiu. La regidora de Turisme en funcions –Mercè Dalmau– va explicar que, "Cambrils té el certificat com a destinació de turisme esportiu –i més concretament de cicloturisme– des de l'any 2013, malgrat que des de l'any 2006 ja es va començar a treballar en aquesta línia. Una aposta clara pel turisme esportiu i específicament en l'àmbit del cicloturisme". Dalmau va comentar que Cambrils es troba en un enclavament geogràfic privilegiat que té la muntanya a molt prop, perfecte per aquesta pràctica. Va descriure Cambrils com el bikeparadise, ja que se li suma un clima benigne i unes instal·lacions molt ben preparades que reben cicloturistes d'arreu d'Europa i també de Canadà i Estats Units". "Vam creure convenient englobar totes les ofertes en una eina fàcil on poder consultar què fer? Com? Qui? On?".

El Product Manual recull un total de 36 productes

Per la seva part, David Esteller de l'emrpesa TourisLab va explicar que, "es tracta d'un instrument al servei d'una estratègia de l'Ajuntament de Cambrils, acompanyada del sector privat. És un Product Manual per construir una imatge de destinació i una eina de suport a la promoció i comercialització dels productes per tal que les empreses siguin més competitives". El dossier inclou propostes molt variades per gaudir de la bicicleta en el sentit més global, passant per totes les modalitats, des de BTT fins a carretera o experiències familiars, i especificant el preu de cada activitat. "Tenim serveis especialitzats i adaptats, tenim carretes poc transitades, tenim mar i muntanya, tenim un paisatge espectacular i tenim bona gastronomia i bon clima" va dir Esteller. En total, el Product Manual recull un total de 36 productes, un 67% dels quals ofereixen pernoctació i el 37% restant sense pernoctació. Es tracta d'un projecte viu que s'anirà actualitzant i ampliant amb més productes. La informació estarà disponible a la pàgina web del Patronat de Turisme i també es promocionarà a fires especialitzades, a touroperadors i a les oficines de l’Agència Catalana de Turisme i a les Oficines de Turisme d’Espanya (OET) a.

El manual recull informació de serveis i paquets turístics de les empreses Cycling Costa Daurada, Cycling Holidays, Bike Cambrils, RodaBike i Esports Mariné i els establiments hotelers Cambrils Park Resort, Best Marítim, Estival Centurión Playa, Ha10 Cambrils Playa, Estival ElDorado Resort, Sol Port Cambrils i Hotel Mònica. D’altra banda, destaca el complert calendari fix d’esdeveniments esportius professionals i amateurs molt consolidats, com el Campus Melcior Mauri, la Gran Fondo Cambrils Park, l’Scott Marathon Cup de prova UCI de BTT; la Fira CambriBike, que enguany tindrà lloc el darrer cap de setmana de setembre, i les rutes i paquets turístics per gaudir de la bicicleta professional o amateur a Cambrils.

Comenta aquest article