Informació general

L'Ajuntament proposa ubicar el Mercat Municipal de la Platja al local on hi havia el Mercadona

Per Lluís Rovira i Barenys



Aspecte exterior del local que fins fa poques setmanes ocupava el Mercadona
L'Ajuntament ha trobat una alternativa al mercat municipal que estava instal·lat als baixos de l'antic edifici del Pòsit. La proposta del govern municipal, que va fer pública l'alcalde, Robert Benaiges, ahir al matí, és la d'ubicar el Mercat Municipal de la Platja al local del carrer de Balears, a l'Eixample Platja, on fins fa poques setmanes hi havia el supermercat Mercadona.
 
Mercadona té el contracte de lloguer d'aquest local finsa  l'any 2030 i l'Ajuntament ja ha arribat a un acord amb aquesta empresa per pagar-ne el traspàs, que puja la quantitat de 200.000 euros.

1.600 metres quadrats de superfície

Aquest local té una superfície de 1.600 metres quadrats a més de comptar amb un pàrquing amb capacitat per a poc més de 30 places. Aquesta superfície, segons Benaiges, "és excessiva i és per això que la meitat d'aquest local el pot ocupar una altra superfície amb la qual ja s'ha tingut contacte i que seria d'alimentació envasada. La resta del local l'ocuparien les parades. Aquesta fórmula ja es fa en d'altres mercats, com per exemple a Reus". L'alcalde diu que aviat començarà les converses amb els antics paradistes del mercat del Pòsit per veure si estan interessats a ocupar una parada al nou mercat. Després d'això, es farà un concurs públic per atorgar les parades que quedin.

Es descarta ubicar-lo al nou Pòsit

Benaiges també va dir que la possibilitat d'ubicar el mercat al nou edifici que es construeixi a la plaça del Pòsit està completament descartada, "les negociacions amb la Confraria de Pescadors van per bon camí. A la plaça s'hi farà un edifici, un pàrquing subterrani públic i s'adequarà tot l'espai del voltant. La Confraria vol gestionar el nou edifici des d'un punt de vista propi i un espai com el mercat difícilment podrà gastar-se el que demani la Confraria".

Comenta aquest article