Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Jornades marítimes

Aquest mes de juny se celebraran les V Jornades marítimes a l'Hospitalet de l'Infant

Constaran de dues conferències, organitzades pel Centre d’Estudis del poble i pel Campus Extens de la URV, amb la col·laboració de l’Ajuntament

Per Redacció

Cartell de les Jornades Marítimes de l'Hospitalet de l'Infant
Cartell de les Jornades Marítimes de l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) i el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament, les V Jornades marítimes per aquest mes de juny. En aquesta edició, les Jornades consten de dues conferències, que s’oferiran a les 19.30h, a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant (a la Sala Ferrer Malet, concretament).

La primera, programada per avui dilluns 3 de juny, duu per títol “El Correu. Un derelicte a l’Hospitalet de l’Infant” i anirà a càrrec del mestre instructor de submarinisme Enric Calabuig. Calabuig parlarà sobre el transatlàntic italià «Cavour», més conegut com «El Correu», que es va enfonsar al litoral tarragoní, entre l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant, durant la Primera Guerra Mundial. Actualment, és un popular punt de busseig.

La segona xerrada, prevista per al dilluns 17 de juny, es titula “El comerç català amb Amèrica”. Aquesta, de fet, és una de les línies d’investigació del Dr. Josep Fàbregas Roig, professor d’Història Moderna de la URV i autor de diversos llibres i articles. Fora de la universitat, Fàbregas és secretari general del Centre de Lectura de Reus.


 

 

Comenta aquest article