Cultura

Literatura

L'alumna del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, Eulàlia Canals, és guardonada al Premi Literari AMA

Per Redacció

Cartell del certamen literari
Cartell del certamen literari | Cedida

La cambrilenca Eulàlia Canals, alumna del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer ha estat una de les premiades a la primera convocatòria del Premi Literari AMA. Eulàlia Canals s'ha endut el primer premi dels participants de tercer i quart d'ESO. Per altra banda, el jurat ha decidit atorgar el premi de categoria de primer i segon d’ESO a Daniel Barona Trabal, estudiant de l’escola Ramon Llull de Barcelona. L’acte de lliurament del Premi Literari AMA tindrà lloc el dissabte 8 de juny, a les 12h del migdia, al cinemes Axion de La Fira Centre Comercial que col·labora a l’esdeveniment esponsoritzant part del mateix.

Un total de 94 alumes dels diferents cicles d’ESO de Catalunya han pres part a la primera edició del Premi Literari AMA que ha convocat l’associació tarragonina Etcètera. L’objectiu d’aquesta convocatòria és fonamentar entre la població més jove, especialment els infants i adolescents, els valors de desenvolupament humà. En aquesta primera edició s’ha escollit el tema de l’amistat com a tema central de les narracions que havien de tenir una extensió d’entre dos i sis pàgines escrites en català o castellà. Finalment s’han rebut 52 treballs de la primera categoria i 42 treballs de la segona. Els participants són de diferents indrets de la província com Tarragona, Reus, Valls, Cambrils, Vila-seca, Salou, Les Borges del Camp, Tortosa, Cunit o Alcover; però també d’altres ciutats catalanes com Barcelona, Girona, Espinelves, Castellbisbal, Sabadell, Vic, Berga o Lleida entre altres.

El premi és la publicació del llibre amb les obres guanyadores i finalistes de cada categoria i, en el cas dels guanyadors de les dues categories, un val de compra de 100 euros a les botigues de La Fira Centre Comercial. El certamen convocat per l’associació Etcètera, té el suport de les associacions italianes Il Sorriso di Filippo i Movimento Culturale Spiragli. Les tres entitats impulsen conjuntament el Projecte Amatrice de suport a les víctimes del terratrèmol que l’agost de 2016 va destruir completament aquest municipi de muntanya situat al nord de Roma.

Comenta aquest article