Societat

Fira Multisectorial

Tot preparat per a viure el cap de setmana de la Fira

Avui divendres, a les 12 hores, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la fira

Per Redacció

L'arc d'entrada de la Fira, a punt per la inauguració oficial
L'arc d'entrada de la Fira, a punt per la inauguració oficial | Lluís Rovira i Barenys

Ja està tot preparat per a viure el cap de setmana de la 62a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils. Avui divendres, a les 12 hores, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, serà l’encarregat d’inaugurar oficialment la fira i posteriorment farà un recorregut pel recinte firal amb la resta d’autoritats locals. A partir d'aquí i fins el proper diumenge a la nit, la Fira tornarà a ser una gran mostra comercial i d'oci.

Enguany es compta amb amb 36.000 metres quadrats d’exposició dividits en sectors com l’automoció, la maquinària agrícola i la jardineria, el comerç i els serveis, l’alimentació, l’electrònica i les noves tecnologies, la salut, el benestar, la gastronomia, l’oci i el lleure. La mostra, que enguany compta amb 194 expositors i nombroses activitats per a tots els gustos i edats, es distribuirà entre el passeig d'Albert, l’avinguda del Mil·lenari, el lateral de la Riera d’Alforja, el Parc del Pinaret, la plaça de la Vila, el Setge, Gimbernat i la Torre del Llimó.

Concert de la Fira amb la jove cantant Suu, avui, al parc del Pinaret

El concert de la Fira tindrà lloc, avui, a les 22 hores i anirà a càrrec de la jove cantant Suu. Com a novetat, s’ubicarà a l'espai Àgora del Parc del Pinaret. Suu s’ha fet popular penjant les seves cançons a Youtube i Instagram, on ja acumula més de 53.000 seguidors. La seva cançó “13 dies més” ha posat música a la campanya de promoció de la fira.

Espai Niu Project

Per altra banda, al parc del Pinaret també s'ubicarà el Niu Project –un espai específic de la fira reservat a persones joves emprenedores–. L’espai comptarà amb la participació de 12 joves, d’àmbits tan diversos com la fotografia, la il·lustració, els tatuatges, la màgia, la dansa, el tast de vins i aromes, l’estilisme o el disseny floral, que donaran a conèixer les seves propostes amb showrooms professionals, formats expositius i exhibicions. El Niu Project és un projecte transversal coordinat entre els departaments de Joventut i Promoció Econòmica i pensat per donar suport a joves emprenedors de 14 a 40 anys que aspiren a professionalitzar la seva activitat o que es troben en una fase experimental per decidir si fan el pas per transformar la seva afició en una activitat econòmica.

Més activitats per la Fira

Com l'any passat, la Fira comptarà amb una zona gastronòmica situada al Parc del Pinaret amb una nova edició de la Fira de la Cervesa Artesana, Food Trucks, pícnic, Tastets i Tertúlies, que comptarà amb un ampli ventall d’activitats lúdiques com el taller de circ, música en viu, el vermut electrònic i espectacles de màgia. A la riera d’Alforja hi haurà una Fira de Firetes amb més de 100 atraccions per petits i grans i un espai de restauració complementari. A la Torre del Llimó es podrà visitar una mostra retrospectiva de Citröen amb motiu del centenari del llançament al mercat del seu primer model i participar en una festa fotogràfica plena de petons amb Enric Lucena i el seu equip.

A més, el Mercat Medieval tornarà a omplir la plaça de la Vila, els carrers de Gimbernat, d'Immolats del Setge i de les Creus i la plaça del Setge de parades d’artesans, demostracions d’oficis tradicionals i activitats com un espai infantil, un campament medieval, cercaviles, acrobàcies, lluites de cavallers, tallers familiars, música, tir amb arc i espectacles itinerants. No hi faltarà la diada de la fira amb els Xiquets de Cambrils i els Xiquets del Serrallo, que actuaran el dia 1 de juny al vespre al voltant de la font del Centenari.

Finalment, diumenge 2 de juny serà el torn de la 62a edició de l’Homenatge a la Vellesa organitzat amb l’Associació d’Antics Alumnes La Salle, al Palau Municipal d'Esports.

Comenta aquest article