Informació general

Les barques de l'encerclament de Cambrils inicien dos mesos d'aturada biològica

Per Lluís Rovira i Barenys



Tres de les barques d'encerclament, ahir, amarrades al port de Cambrils
Les quatre barques d'encerclament de la flota cambrilenca van iniciar l'aturada biològica el passat 15 de desembre i no tornaran a sortir a pescar fins d'aquí a dos mesos, és a dir, fins al 15 de febrer. Igual que les barques de Cambrils també fan veda les barques d'encerclament dels ports de l'Ametlla de Mar, Tarragona i Vilanova i la Geltrú.

Durant aquests dies d'aturada els armadors aprofiten per fer tasques de manteniment a les barques. En aquest cas, una de les barques d'encerclament, La malla, serà substituïda per una nova embarcació que a hores d'ara s'està acabant d'enllestir.

L'aturada biològica d'aquest sector pesquer s'ha anat repartint per zones agrupant els diferents ports de Catalunya. Aquests ports que comencen ara l'aturada són els darrers a fer-ho. Per tal que es respectin les zones de veda, la Generalitat marca uns límits perquè les barques de llum d'altres ports que no estan en veda hi entrin a pescar.

Miniveda de Nadal

Avui és el darrer dia que les barques d'arrossegament surten a pescar abans d'iniciar la miniveda, que enguany es fa per les festes de Nadal. 
Des de demà i fins al dia 8 de gener les embarcacions de l'arrossegament del port de Cambrils, juntament amb les de l'Ametlla de Mar i l'Ampolla, estaran aturades. Aquest és el primer any que es farà en aquest període i la idea va sorgir, recordem, d'un acord al qual va arribar el passat mes d'agost la Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Tarragona. L'acord preveia que les embarcacions que ho volguessin podrien fer una parada per les festes de Nadal.

Una de les raons de la miniveda és que l'època nadalenca no és molt bona per pescar i a vegades resulta poc productiu sortir a la mar quan hi ha tants dies de festa. La resposta a la proposta de la Federació va ser ben rebuda pel sector de l'arrossegament i totes les embarcacions cambrilenques realitzaran la miniveda aquestes festes.

Comenta aquest article