Informació general

Aparcament

La temporada d'estiu de les zones d'aparcament regulat començarà aquest dissabte 1 de juny

Per Redacció

Parquímetre al carrer de Pau Casals
Parquímetre al carrer de Pau Casals | Lluís Rovira i Barenys

Aquest proper dissabte començarà la temporada d’estiu a les zones d’aparcament regulat de Cambrils. Les zones blaves i taronges s’activaran o modificaran l’horari des de l’1 de juny fins al 15 d’octubre amb l’objectiu d’augmentar la rotació dels vehicles en les zones amb més densitat. Durant l’estiu, Cambrils presenta un augment important dels desplaçaments i augmenta la demanda de places d’aparcament.

L’aplicació per mòbil “APARCAR” permet a l’usuari realitzar el pagament del temps utilitzat d’aparcament. Amb aquesta possibilitat l’usuari pot anticipar-se i gestionar millor la seva estada obtenint en tot moment la informació de l’ús del servei.

El municipi també disposa de zones d’aparcament gratuïtes: Corralet 1, Corralet 2, Hort d'en Cuchillo, Molí de les Tres Eres, Font Coberta, Balmes, Mestral i Xalet d'en Bau 2.

Com l’any passat, les zones regulades seran les següents:

Zona Blava Vila:

De dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i dissabtes de 10 a 13 h.

Carrers: Mossèn Jacint Verdaguer, Pere III, del Vi, pg. Albert, pg. La Salle, pl. Carles Roig, av. Independència, av. Vidal i Barraquer, c. Verge de Montserrat (adjacent a l’estació FFCC).

Zona Blava Port:

De dilluns a diumenge de 10 a 14 h i de 17 a 22 h.

Carrers: Pg. la Salle, Parc del Pescador, Regueral, Manuel de Falla, Galceran Marquet, Països Catalans, Barques, Pau Casals, Roger de Flor, Joan Sebastian Elcano, Robert Gerhard, Eduard Toldrà, Ramon Llull, rambla Jaume I, pl. Aragó, Hug de Montcada, c/Vinyols, Esteve Anguera, Drassanes, Colom, Mont-roig, Vila-seca, Montbrió, Riudoms, av. del Mar, av. Beethoven, av. Joan XXIII, av. Diputació, av. Mas Clariana, Camí de Mas Clariana, Camí Mas d’en Gran.

Zona Taronja

De dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i dissabtes de 10 a 13 h.

Aparcament de l'Ermita (av. Baix Camp).

De dilluns a diumenge de 10 a 14 h i de 17 a 22 h.

Horta de Sta. Maria, Xalet del Bau i zona taronja d'avinguda de la Diputació.

Una sola app per pagar la zona blava des del mòbil a Cambrils, Reus, Salou i Tarragona

La mateixa aplicació per a dispositiu mòbils servirà per fer més fàcil el pagament de l’estacionament a la zona blava en quatre poblacions de la demarcació de Tarragona, amb la previsió d’ampliar el servei a més municipis. Els ajuntaments de Salou i Tarragona han signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Reus per estendre l’ús de l’app Aparcar als respectius municipis. Actualment, l’aplicació ja es pot utilitzar a Cambrils i Reus.

L’objectiu del projecte és ampliar encara més l’abast geogràfic del servei. Fruit del conveni signat l’any passat entre la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Reus, l’ens supramunicipal treballa actualment en el desenvolupament de l’aplicació per tal de poder-la oferir a la resta d’ajuntaments de la demarcació. Fins ara, Reus ha cedit la tecnologia als ajuntaments de Calafell i Tortosa, que han adaptat per oferir una app pròpia. Aparcar és una aplicació desenvolupada per l’Ajuntament de Reus a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis; i s’emmarca en l’acord de col·laboració signat entre els ajuntaments de Reus i Cambrils per al desenvolupament de projectes smart city aplicades a la mobilitat.

A través de l’aplicació, l’usuari de la zona blava pot pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre per extreure el tiquet corresponent. Gràcies al sistema de geolocalització del telèfon mòbil, l’usuari pot localitzar el carrer on estaciona el vehicle i pagar la tarifa corresponent. Una dels avantatges d’Aparcar és que els usuaris només paguen la zona blava pel temps exacte d’aparcament: cal activar l’aplicació en el moment de l’estacionament –”iniciar estada”– i desactivar-la quan es torni al vehicle –”finalitzar estada”. L’aplicació disposa d’un sistema d’avisos que notifica quan s’està a punt de sobrepassar el temps autoritzat d’estacionament. En cas de superar-lo, es pot anul·lar la denúncia des de la mateixa aplicació. A través de la càmera del mòbil i d’un lector de codis de barres que l’aplicació incorpora, es pot llegir l’avís de denúncia en paper i anul·lar-lo.

L’aplicació també permet gestionar la recàrrega de vehicles elèctrics en aquelles estacions vinculades al servei. Els usuaris han de registrar el seu vehicle marcant-los com a elèctric. Des de l’aplicació poden triar entre iniciar estada de zona blava o bé iniciar recàrrega. Només cal que premin iniciar recàrrega, triïn el vehicle registrat que volen recarregar i escanegin el codi QR de l’estació que vulguin fer servir. D’aquesta manera, s’obrirà la porta i poden connectar el cable a la presa.

App de seguretat ciutadana 092

En el marc de la col·laboració entre municipis per desenvolupar projectes smart city i solucions innovadores, els ajuntaments de Tarragona i Reus han signat recentment un conveni amb l’Ajuntament de Cambrils per a l’ús de l’aplicació de seguretat ciutadana 092, actualment en fase de desenvolupament. L’app, creada per l’Ajuntament de Cambrils, donarà informació sobre seguretat i emergències, i es dissenya per fomentar la col·laboració entre les policies locals dels municipis adherits.

 

Comenta aquest article