Esports

Set atletes cambrilencs pugen al pòdium del XXVIII Cros de Cambrils

Per Pere Ferrando



La cambrilenca Sílvia Gutiérrez, a l'esquerra, va ser la tercera classificada en la categoria cadet femení
El passat diumenge dia 17 de desembre es va disputar el XXVIII Cros de Cambrils i XL Trofeu Salceda i Castells, competició inclosa a la lliga de cros de la Federació Catalana d’Atletisme. L’organització va anar a càrrec del Club Atletisme Cambrils amb el suport de diverses institucions i aportacions d’entitats privades.

Aquesta competició va aplegar una participació de més de 100 atletes provinents de força indrets de la geografia catalana, repartits en 18 categories en competicions masculines i femenines. Com ja va començant a ser tradició, es va desplaçar a la nostra localitat una nodrida participació d’atletes d’Andorra, que donen un caire d’internacionalitat al cros.

Tanmateix, es va tornar a fer coincidir amb la diada de la Marató de TV3. D’aquesta manera, el cros es constituïa en un element més d’una jornada solidària amb una causa social com era enguany la lluita contra el dolor crònic. Amb el cros popular solidari es van recollir un total de 112 euros per a aquesta causa.

Les diverses curses es van anar succeint per l’escenari habitual de la riera d’Alforja i van estar marcades pel bon temps i el vent, que van ser presents durant tota la competició.

En l’apartat masculí es va tornar a veure, a l’igual que l’any passat, un triplet andorrà: els tres primers classificats, del Club d’Atletisme Valls d’Andorra. Des del tret de sortida, les camisetes grogues del conjunt andorrà van imposar un ritme progressiu que va anar deixant unitats fins que van quedar-se dos atletes al capdavant de la cursa. Al darrer quilòmetre, Toni Bernadó va augmentar el ritme, es va separar del seu acompanyant i va assolir la victòria per segon any consecutiu.

En l’apartat femení, l’atleta Ester Aragonès del CA Tarragona i dues atletes de clubs de Barcelona van mantenir un bonic duel fins al darrer quilòmetre, on la tarragonina va distanciar-se de les seves rivals fins imposar-se amb més de 100 metres de distància.

A l’àmbit esportiu local, set atletes van pujar al pòdium, destacant el triplet assolit a la categoria infantil masculí. Els millors classificats locals de cada categoria són: Sílvia Gutiérrez, tercera classificada en cadet femení; Adrià Triviño, primer classificat en infantil masculí; Eric Gracia, segon classificat en infantil masculí; Pau Gimeno, tercer classificat en infantil masculí; Laura Gámez, tercera classificada en infantil femení; Cristian Garcia, quart classificat en aleví masculí; Laura González, tercera classificada en aleví femení; Rubén Nogales, quart classificat en benjamí masculí, i Elena González, tercera classificada en benjamí femení.

Comenta aquest article