Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions Municipals

Camí Mendoza (ERC): «Els cambrilencs i cambrilenques han valorat la feina que hem fet aquests quatre anys»

Primeres declaracions dels alcaldables de les formacions que han obtingut representació a l'Ajuntament, poc després de conèixer-se l'escrutini final.

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz

Eufòria a la seu d'ERC després de proclamar-se guanyadors de les eleccions municipals a Cambrils
Eufòria a la seu d'ERC després de proclamar-se guanyadors de les eleccions municipals a Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Primeres declaracions dels alcaldables de les formacions que han obtingut representació a l'Ajuntament, poc després de conèixer-se l'escrutini final.

Camí Mendoza (ERC): "Els cambrilencs i cambrilenques han valorat la feina que hem fet aquests quatre anys"

Estem molt contents amb el resultat que hem tret. Hi havia més partits que mai i més en l'àmbit nacional. El fet d'haver incrementat en dos regidors ens fa estar molt satisfets i això vol dir que a banda de la situació de país, significa que els cambrilencs i cambrilenques han valorat la feina que hem fet aquests quatre anys i ens han donat el seu suport i el seu recolzament. Esperem que es respecti el resultat i encara més pel fet que, a diferència de fa quatre anys en que diversos partits vam empatar a quatre regidors, ara nosaltres n'hem tret sis i començarem a treballar de seguida per a fer govern. També vull dir que hem estat a punt del set, i si no hi hagués hagut una nova força independentista hauríem tingut més força.

Juan Carlos Romera (Cs): "El conjunt de partits constitucionalistes hem guanyat les eleccions a Cambrils"

Excel·lent resultat a Cambrils. A més, el conjunt de partits constitucionalistes hem guanyat les eleccions a Cambrils. El creixement ha estat molt important, passat dels poc més de 1.300 de fa quatre anys als més de 1.900 que hem aconseguit ara. Aquesta tendència a l'alça és molt important per al partit de Cs; la gent ens ha donat la seva confiança i a partir d'ara treballarem al 100% per Cambrils.

Ana López (PSC): "Estem satisfets, però no enganyaré ningú dient que nosaltres volíem ser la primera força"

Hem millorat respecte fa quatre anys passem de ser la cinquena força a ser la tercera a molts pocs vots de Ciutadans, és a dir, podíem haver estat la segona força. Estem satisfets, però no enganyaré ningú dient que nosaltres volíem ser la primera força perquè per això ens presentem, perquè pensem que tenim aquesta capacitat per liderar Cambrils i que els nostres projectes són els millors. Hem de seguir treballant encara més per poder ser la primera força.

Lluís Abella (JxC): "Volíem, com a mínim igualar, tot i que sabíem que no era fàcil"

No podem estar contents, perquè hem perdut un regidor. Volíem, com a mínim igualar, tot i que sabíem que no era fàcil. Crec que s'ha atomitzat molt el vot i que també se n'han perdut molts vots; crec que això ens ha perjudicat especialment a nosaltres. No hem assolit el nostre objectiu; ens hem quedat a les portes. Érem molts partits i molts s'han quedat fora.

Oliver Klein (NMC): "Continua encesa la flama del municipalisme"

Som capaços d'analitzar l'esforç titànic que han fet molts cambrilencs que estan representants per l'NMC. Continua encesa la flama del municipalisme d'una formació que és exclusivament cambrilenca i que té representació a tots els barris. Fem una valoració molt bona, malgrat perdre un regidor i haver coincidit amb un context en el què també hi havia eleccions europees i 12 formacions. No obstant això, la força de l'NMC queda intacta i el nostre objectiu és estar al govern de Cambrils.

David Chatelain (PP): "Creiem que és un càstig a la marca"

Considerem que no és un bon resultat, tot i que segueix la línia general del partit a tot arreu; creiem que és un càstig a la marca. Felicitem a ERC per haver guanyat les eleccions a Cambrils; però, per altra banda, podem fer la lectura que les forces independentistes no són majoritàries a Cambrils i hi ha majories alternatives que es poden articular.

Declaracions de les forces polítiques que no han obtingut representacióIván Sanz (Assemblea de Cambrils): "Esperàvem continuar i millorar però no ha pogut ser"

Primer que tot volem agrair a les persones que han dipositat la confiança en nosaltres. Han estat quatre anys històrics, i han permès que una força amb tan poca representació hagi fet tant, sobretot en el vessant de la lluita social. Esperàvem continuar i millorar però no ha pogut ser. Tal com ara fa quatre anys estàvem fent política a les places i carrers, ara ho continuarem fent i seguirem la mateixa línia. L'Assemblea de Cambrils és una eina útil per Cambrils i un espai aglutinador, no vam néixer només per presentar-nos a les eleccions

Laura Moreno (Podem Cambrils): "Com nosaltres mateixos, molts electors han sentit ràbia en comprovar que la divisió del vot d'esquerres ens ha deixat fora de l'Ajuntament, quan una coalició hagués assolit dos regidors"

En primer lloc volem agrair la confiança de les 569 persones que ens han atorgat el seu vot, malgrat que el silenci dels mitjans de comunicació (a excepció de Revista Cambrils) i la precarietat de mitjans (un pressupost de 1.200 € que, això sí, hem fet públic) no han fet fàcil fer-los arribar el nostre projecte. Com nosaltres mateixos, molts electors han sentit ràbia en comprovar que la divisió del vot d'esquerres ens ha deixat fora de l'Ajuntament, quan una coalició hagués assolit dos regidors. El nostre estil vol ser positiu i excloure l'enfrontament amb la resta d'ofertes polítiques. Per això només volem recalcar que Podem Cambrils sempre ha lluitat per presentar una única candidatura d'esquerres, sota la forma de una coalició AdC-Podem liderada pel fins ara regidor de l'AdC. Seguirem insistint perquè aquesta unitat sigui possible, amb la mirada posada ara en 2023, data fins la qual seguirem treballant de valent i amb il·lusió. Ho farem des de fora de les institucions, però en contacte amb la gent".

Teresa Recasens (Primàries Cambrils): "Estem orgullosos del nostre treball i continuarem endavant"

Volem, en primer lloc, agrair als nostres electors que ens triessin com a opció, cosa que demostra la seva valentia i estimació per Cambrils i Catalunya davant el repte de trencar amb la política establerta. Nosaltres érem totalment conscients de la batalla que teníem al davant amb la dificultat afegida d'haver-nos de donar a conèixer amb poc temps i mitjans. Tot i que esperàvem poder arribar a tenir un regidor per canviar les coses i malgrat no haver-ho aconseguit, estem orgullosos del nostre treball i continuarem endavant per un Cambrils amb futur.

Sara Estalella (CUP): "Seguirem treballant des dels carrers, al costat de la gent, i pressionant a l’Ajuntament"

Primer que tot, estem molt agraïdes de la gent valenta i atrevida que ens ha fet costat. Tot i el poc temps que portem amb el projecte de la CUP, estem contentes del resultat que hem obtingut, tot i no haver entrat a l’Ajuntament. Ja ho hem dit moltes vegades, hem vingut per quedar-nos. Seguirem treballant des dels carrers, al costat de la gent, i pressionant a l’Ajuntament. A la propera assemblea farem valoració de tot plegat.

Tomàs García (ADN): "Des d'ADN volem agrair a aquestes 515 persones que van connectar i van creure en el nostre projecte"

Des d'ADN volem agrair a aquestes 515 persones que van connectar i van creure en el nostre projecte; dir-los que seran el nostre suport per seguir intentant que ADN Cambrils segueixi creixent i desenvolupant-se. Avui no és un adéu, avui és un fins aviat. Per part d'ADN Cambrils desitgem que els guanyadors siguin responsables i aconsegueixin bons pactes estables per a Cambrils i desenvolupin tot allò que van prometre al ciutadà.

José Luis Villares (Alternativa Mediterránea): "Els nostres resultats a les eleccions han estat un fracàs absolut"

Els nostres resultats a les eleccions han estat un fracàs absolut. Hi va haver dues qüestions clau que van influir: la fragmentació del vot –12 candidatures i 4 d'aquestes municipalistes– i el vot polaritzat en clau nacional. Només així s'explica el resultat d'ERC –el pitjor gestor municipal de tota la història de la democràcia– i de Cs, un partit que en 4 anys no va fer oposició i que el seu candidata era desconegut. Per la nostra part, anunciar que s'han produït dues dimissions a la junta executiva del partit i que en els propers dies, els militants decidiran el futur de la nostra formació. En cas de continuar, intentarem complir el nostre programa electoral des de fora de l'Ajuntament –mitjançant instància i/o arribant a acords amb les formacions amb representació.

Comenta aquest article