Informació general

Personal

S'aprova la implementació de la RLT de l'Ajuntament per als exercicis 2019-2021

Es va aprovar amb les abstenció dels regidors de l'oposició, excepte la regidora no adscrita Cinta Ballesté que va votar a favor. L'oposició va criticar que es tiri endavant amb els informes tècnics desfavorables

Per Berta Ruiz

Imatge del ple extraordinari celebrat el passat divendres al matí
Imatge del ple extraordinari celebrat el passat divendres al matí | Berta Ruiz

El ple extraordinari de l'Ajuntament de Cambrils celebrat el passat divendres 24 de maig va aprovar –amb els vots a favor de l'equip de govern i de la regidora no adscrita Cinta Ballesté i les abstencions de la resta de regidors de l'oposició–, l'acord d'implementació de la RLT per al període 2019-2021. Tal com va exposar el regidor d'Hisenda i Personal –Jaume Gila–, la implementació de la RLT començarà pel personal fix del consistori, així com per les categories i sous més baixos, ja que afecten a un major nombre de persones. La proposta d'implementació, segons va dir Gila, és per a tres exercicis, començant per aquest any 2019 (a partir de l'1 de juny). En aquest primer exercici, afectaria a 144 llocs de treball i tindria un cost d'uns 325.000 euros. Per a l'exercici de 2020 es compta amb un pressupost d'uns 312.000 euros (43 llocs de treball) i per a l'any 2021, el cost d'implementació seria d'uns 324.000 euros que afectaria a 39 llocs de treball.

Ivan Sanz (AdC): "Es disposen d'informes tècnics negatius"

En una primera ronda d'intervencions de l'oposició, el regidor de l'AdC –Ivan Sanz– va criticar que es tiri endavant aquesta proposta d'implementació de la RLT, malgrat que es disposen d'informes tècnics negatius.

David Chatelain (PP): "Com pensen pagar els 3 milions d'euros més de cost de Personal? S'hauran de pujar impostos per la seva imprudència"

Per la seva part, el portaveu del PP –David Chatelain– es va mostrar molt crític reiterant que tant el secretari com l'interventor havien fet informes negatius al respecte. "Aquest acord compta sense cap aval tècnic; s'han fet les coses mal fetes i amb un lideratge nefast. Avui es pretén fer una aprovació amb tots els informes jurídics i tècnics en contra; això és digne d'una república bananera. Hi haurà un caos respecte les places vacants i les promocions internes; l'increment encara haurà de ser superior; la proposta suposa molts desajustos i fins i tot hi entren les discriminacions. És un despropòsit en tota regla que afectarà al pla pressupostari. Com pensen pagar els 3 milions d'euros més de cost de Personal? S'hauran de pujar impostos per la seva imprudència" va dir el regidor popular.

Imanol Rico (Cs): "No els importa que es produeixin injustícies com per exemple que tècnics cobrin menys que personal que estigui per sota seu"

Imanol Rico de Cs també es va mostrar molt crític amb la proposta del govern. Segons va dir, "s'ha governat de forma irresponsable i aquesta proposta que presenten no té sentit". Rico va criticar que aquesta proposta d'implementació arribés dos dies abans de les eleccions municipals  "per rascar el major nombre de vots" i que, "no els importa que es produeixin injustícies com per exemple que tècnics cobrin menys que personal que estigui per sota seu". A més, el portaveu de Cs també va criticar la poca celeritat del govern; que no es tinguin en compte els informes tècnics negatius i que no s'han respost les 123 al·legacions presentades pels treballadors.

Oliver Klein (NMC): "La qüestió és tenir la RLT i no estem per posar més pals a les rodes"

Per altra banda, el regidor de l'NMC –Oliver Klein– va dir que, "aquesta no és la nostra RLT i nosaltres hem tingut poc a veure. Aquesta la tenim sobre la taula, però amb informes desfavorables i aquí arribi al govern li tocarà gestionar-la amb incerteses. No obstant això, la qüestió és tenir la RLT i no estem per posar més pals a les rodes".

Comenta aquest article