Informació general, Eleccions Municipals 26M

Eleccions municipals

22.331 electors cambrilencs són cridats a les urnes per decidir el consistori del mandat 2019 - 2023

Revista Cambrils prepara una jornada especial per aquest diumenge amb informació puntual durant tota la jornada i amb el recompte en directe en un web especial quan es comencin a conèixer els primers resultats

Per Redacció

Aspecte del col·legi electoral del carrer Colom a les eleccions municipals de l'any 2015
Aspecte del col·legi electoral del carrer Colom a les eleccions municipals de l'any 2015 | Lluís Rovira i Barenys

Clica per seguir l'escrutini en directe a partir del tancament dels col·legis electorals

22.331 electors cambrilencs són cridats a les urnes, aquest proper diumenge 26 de maig, en la jornada d'eleccions municipals a Cambrils. Aquesta xifra d'electors suposa un augment de 584 respecte el cens d'ara fa quatre anys en què hi havia 21.747 electors. També s'incrementen el nombre de col·legis electorals passant de 9 a 10, així com les meses electorals que n'hi haurà 38, cinc més que ara fa quatre anys. Les seus electorals per a la jornada del 26-M seran les següents: Centre Cultural (2 meses), escola Joan Ardèvol (5 meses), institut Cambrils (3 meses), escola La Bòbila (4 meses), centre Les Basses (2 meses), llar d'infants La Galereta (2 meses), escola Cambrils (3 meses), local del carrer de Colom (4 meses), escola d'Hoteleria i Turisme (4 meses) i escola Guillem Fortuny (9 meses).

Dotze candidatures, xifra rècord a Cambrils

Pel que fa a les candidatures, hi concorreran un total de dotze llistes –xifra rècord en una contesa electoral a l'alcaldia de Cambrils–. Aquestes són les següents: ERC, PSC, ADN Cambrils, Primàries Cambrils, NMC, CUP, Junts per Cambrils, Alternativa Mediterránea, Ciutadans, Assemblea de Cambrils, Podemos i PP. D'aquestes dotze, cinc –ADN Cambrils, Primàries Cambrils, CUP, Alternativa Mediterránea i Podemos– es presenten per primera vegada a uns comicis locals. La xifra de dotze llistes electorals suposa un increment d'una candidatura respecte a les eleccions municipals de 2015 quan se'n van presentar onze formacions: ERC, PSC, CiU, NMC, Ciutadans, Assemblea de Cambrils, PP, PLIC-Ara (Plataforma Independent Cambrilenca - Ara Cambrils), SI (Solidaritat Catalana per la Independència), MES (Moviment d'Esquerres) i ADxC (Alternativa Democràtica per Cambrils). D'aquestes onze, quatre no van obtenir representació: PLIC-Ara, SI, MES i ADxC.

Web especial i escrutini en temps real a www.revistacambrils.cat

Per cinquena vegada consecutiva, revistacambrils.cat posarà un marxa el web especial que permetrà fer el seguiment de l'escrutini en temps real un cop es coneguin els primers resultats, el vespre del proper diumenge. El procediment serà el mateix que s'ha utilitzat en les darreres eleccions municipals. L'usuari, sense necessitat d'actualitzar la pàgina, anirà veient les oscil·lacions dels resultats a mesura que es vagin introduint els resultats de les diferents meses electorals. Per a fer efectiu aquest recompte personalitzat, Revista Cambrils té previst realitzar un ampli desplegament humà als 10 col·legis electorals per recollir de primera mà els resultats i centralitzar-los a la seu de la publicació perquè siguin introduïts a la xarxa. El que sí que varia, en aquesta ocasió, és que coincideixen les eleccions municipals amb les europees i s'ha determinat, a nivell d'estat, que es comenci a fer el recompte per les europees. Això significa que els resultats definitius de les eleccions municipals es coneixeran força més tard del que es coneixia en les eleccions municipals dels darrers anys.

L’Apunt

Difusió a les xarxes socials de Revista Cambrils: Facebook, Twitter i Instagram
Les xarxes socials de Revista Cambrils també estaran força actives durant tota la jornada electoral. En aquests moments, el Facebook de Revista Cambrils compta amb 9.139 seguidors, mentre que el Twitter té 2.616 i l'Instagram, 1.117 seguidors.

Comenta aquest article